Luis Hamilton i Serena Vilijams ulažu novac u kupovinu Čelsija

Sedmostruki svjetski šampion i osvajačica 23 Grend slem titule su u pregovorima sa Martinom Brotonom već nekoliko nedjelja, a za sada je nejasno koja će pravna lica oni iskoristiti za ulaganje u "plavce"

1921 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najveće svjetske sportske zvijezde sedmostruki svjetski šampion Formule 1 Luis Hamilton i jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Vilijams žele da ulažu u kupovinu fudbalskog kluba Čelsi.

Kako je danas prenio Skaj, Hamilton i Vilijams su među investitorima koji namjeravaju da ulože po 10 miliona funti i podrže ponudu bivšeg predsjednika Liverpula i Britiš Ervejza Martina Brotona.

Sedmostruki svjetski šampion i osvajačica 23 Grend slem titule su u pregovorima sa Martinom Brotonom već nekoliko nedjelja, a za sada je nejasno koja će pravna lica oni iskoristiti za ulaganje u "plavce".

Kako se navodi, konzorcijum podržava i predsjednik Svjetske atletike Sebastijan Kou.

Izvor blizak grupi naveo je da je dodavanje Hamiltona i Vilijams bila ozbiljna investiciona odluka zbog njihovog iskustva u izgradnji globalnih sportskih brendova, kao i zbog njihovog zalaganja u borbi za ljudska prava i inkluziju.

Takođe, napomenuto je da učešće ovog para nije prvi put da neki slavni sportisti imaju udio u Premijer ligi, pošto je košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms više od decenije mali akcionar Liverpula.

Prema planovima konzorcijuma Harris Blitzer Sports & Entertainment (HBSE), holding kompanija na čelu sa američkim milijarderima Džošom Harisom i Dejvom Blicerom, držala bi kontrolni paket akcija u Čelsiju, a do završetka posla morala bi da se oslobodi manjinskog udjela u Kristal Palasu.

Ostali investitori grupe koju predvodi Broton uključuju i medijskog magnata kanadsku porodicu Rodžers, Džona Arnolda, koji je predvodio kandidaturu Hjustona za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2026. godine i tajvansku porodicu Caj, vlasnika dva bejzbol kluba.

Skaj je naveo i da Alehandro Santo Domingo, nasljednik jednog od najvećih pivarskih bogatstava i investitor u nekoliko sjevernoameričkih sportskih franšiza, ulaže novac.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič mora da proda klub pošto mu je zamrznuta imovina u Velikoj Britaniji, zbog navodnih veza sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u jeku vojne intervencije u Ukrajini.

Bonus video: