Terzićev pečat u derbiju: U revanšu kao da je 0:0

Vasilije Terzić je jedan od igrača koji je obilježio derbi, njegovim efektnim golom “plavi” su došli do 2:0

3938 pregleda 2 komentar(a)
Vasilije Terzić, Foto: FK Budućnost
Vasilije Terzić, Foto: FK Budućnost

Budućnost je u najvažnijoj utakmici odigrala najbolje u sezoni.

Ubjedljivo je savladala Sutjesku, neprikosnovenog prvenstvenog lidera i, izvjesno je, budućeg šampiona, pobjedom od 3:0 u prvom meču polufinala Kupa zakoračila ka odbrani trofeja.

Vasilije Terzić je jedan od igrača koji je obilježio derbi, njegovim efektnim golom “plavi” su došli do 2:0.

“Naravno da mi je drago zbog pogotka. Znači mi puno, jer gol u našem najvećem derbiju ima dodatnu težinu, posebno u važnoj utakmici kakva je polufinale Kupa. Međutim, kada se sve završilo i kada su se slegli utisci, najvažnije je da smo kao ekipa svi bili odlični i najmanje je bitno ko je postigao golove”, poručio je 22-godišnji vezista za zvanični sajt kluba.

“Iskreno, najviše me raduje upravo to što smo svih 90 minuta kao tim bili koncetrisani i što ni u jednom trenutku nismo odustali od naše igre. Na kraju smo nagrađeni sa lijepom pobjedom”.

Budućnost nije imala mnogo izbora, Kup je jedina šansa za trofej.

“Ulog prije početka je bio ogroman, utakmica protiv Sutjeske bila nam je najznačajnija u dosadašnjem dijelu sezone, jer nam je rival odmakao u šampionatu i cilj nam je da odbranimo Kup. Ušli smo odlično u meč, uspostavili našu igru, kontrolisali utakmicu na način na koji nama odgovara, odigrali vjerovatno najbolju utakmicu u sezoni i na kraju smo mogli i ubjedljivije da slavimo”, kaže Terzić.

Nije, međutim, gotovo...

“Imamo veliku prednost, tri gola su lijepa zaliha, ali u revanš moramo da uđemo sa razmišljanjem kao da je 0:0. Vjerujem da ćemo i u Nikšiću odigrati dobru utakmicu, nadam se da ćemo odbraniti stečenu prednost i plasirati se u finale”, kazao je Terzić

Bonus video: