Domaći fudbalski vikend: Drugoligaši u subotu, prvoligaši u nedjelju

Druga polovina aprila - vrijeme je raspleta i neke stvari mogle uskoro da budu poznate, možda već nakon mečeva ovog vikenda

7822 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Dečić - Rudar, Foto: FSCG
Sa meča Dečić - Rudar, Foto: FSCG

Fudbalski vikend na crnogorskim terenima donosi mečeve Telekom Prve Crnogorske fudbalske lige, kao i Druge lige.

Druga polovina aprila - vrijeme je raspleta i neke stvari mogle uskoro da budu poznate, možda već nakon mečeva ovog vikenda.

Na teren će u prvo drugoligaši - u subotu, kada su na programu mečevi 30. kola, a vodeće Jedinstvo odigraće prvi u nizu od tri preostala domaća meča bez publike, zbog kazne nakon loše organizovanog derbija sa Arsenalom.

Bjelopoljci, koji su na vrhu sa šest bodova prednosti u odnosu na Tivćane, imaju šansu da kod kuće protiv Berana naprave dodatni korak ka eliti.

Fudbaleri Arsenala u bokeškom derbiju gostuju Igalu i nemaju više pravo na grešku ako uopšte žele da se nadaju da u preostalih sedam kola mogu da nadoknade zaostatak.

Interesantno će biti u Kotoru, gdje Bokelj i Kom igraju direktan obračun za baraž - Kotorani dijele treće mjesto sa ekipom Mladosti DG (po 48 boda), Kom im još uvijek prijeti sa 44.

Mladost DG je veliki favorit protiv OFK Titograda, koji je jednom nogom već u regiji (Treća liga), dok Cetinje na gostovanju Grblju u direktnom obračunu ima posljednju šansu da uhvati voz za opstanak.

Grbljani, koji su u zoni spasa, imaju osam bodova više od Cetinjana, koji su u zoni ispadanja.

Sve utakmice počinju u 16 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U nedjelju, zanimljivo, uskršnje kolo na prvoligaškim terenima - 31, prvo od preostalih šest.

Vodeća Sutjeska, koja ima 11 bodova prednosti na vrhu, dočekuje Rudar, dok drugoplasirana Budućnost gostuje Podgorici.

Ako Sutjeska pobijedi, a Budućnost izgubi, Nikšićani će doći na samo bod od matematičke promocije, ali je samo pitanje dana - i kola, kada će izabranici Milije Savovića podići šampionski pehar.

Dečić i Iskra, rivali iz polufinala Kupa (1:1 u prvom meču u Danilovgradu), u nedjelju se sastaju u prvenstvu u sudaru za treće mjesto, mada je izvjesno da će i 4. pozicija donijeti plasman u Evropu.

U Beranama igraju Jezero i Petrovac, timovi iz "zlatne sredine", koji ne strijepe od ispadanja, iako teoretski još nisu bezbjedni, a imaju male šanse da se uključe u borbu za Evropu.

Mornar i Zeta igraju u Baru - domaći za bijeg od baraž-zone, gosti po običaju za spas.

Zeta ima četiri boda manje od pretposljednje Podgorice i šest kola prije kraja itekako vjeruje da će izbjeći direktno ispadanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: