Raspucao se Žezus, Siti lako savladao Votford, Totenhemu samo bod

"Građani" slavili 5:1, Brazilac postigao četiri gola

8684 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2022. 20:22h

Mančester siti je očekivano bio dominantan u duelu sa Votfordom, pa je sada na potezu Liverpul koji sjutra u gradskom derbiju igra sa Evertonom.

Aktuelni šampion je lako slavio 5:1, a svoj dan je imao Gabrijel Žezus, čovjek o kojem se ovih dana priča kao o odlazećem napadaču "građana".

Brazilac je dao četiri gola - goleadu je najavio u 4. minutu na pad Oleksandra Zinčenka, dva puta se upisao nakon asistencija Kevina de Brujnea, a jednom je pogodio i iz penala koji je sam iznudio.

Pored bivšeg napadača Palmeirasa, strijelac je bio i Rodri koji je postigao evrogol za 3:1.

"Svaki tim u ligi, sem četiri ili pet u sredini tabele, igraju za nešto. Votford je jedan od njih i morali smo da budemo mirni i uporni. Rezultat je dobar, igra je mogla da bude i bolja", rekao je Pep Gvardiola.

O Žezusu je kazao:

"On zaslužuje sve najbolje u životu. Bori se za svaku loptu, čini sve da pomogne ekipi i ako mu kažete da ide na poziciju desnog beka - uradiće i to, daće sve... Nije mu potrebno da postigne četiri gola da bi znao koliko nam je bitan".

Siti sada uz meč više od Liverpula ima četiri boda prednosti.

Totenhem je osvojio samo bod protiv Brentforda (0:0), pa ni drugi meč zaredom - nakon poraza od Brajtona - nije imao šut u okvir gola.

Tako je profitirao Arsenal, koji je sada opet sam na četvrtom mjestu.

Njukasl je bio ubjedljiv u Noriču (3:0, dva gola Žoelintona i jedan Bruna Gimaraeša), dok je duel Lestera i Aston Vile završen neriješeno (0:0).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: