Hoakin je odavno legenda Betisa, a sinoć je samo potvrdio taj status

Betis sinoć pobijedio Valensiju i osvojio Kup kralja, Hoakin postao jedini igrač u istoriji kluba sa dva trofeja

12456 pregleda 3 komentar(a)
Hoakin, Foto: Reuters
Hoakin, Foto: Reuters

Legendarni fudbaler Betisa, Hoakin najavio je prošle godine da će mu ovo biti posljednja sezona u karijeri. Igrač, koji će u junu napuniti 41 godinu veći dio karijere proveo je u timu iz Andaluzije, odavno je legenda kluba, a sinoć je taj status zaokružio još jednim peharom.

Betis je u finalu Kupa kralja, poslije izvođenja penala, savladao Valensiju i osvojio treći trofej u Kupu, a prvi poslije 17 godina. I sinoć kao i 2005, kada su "zeleno-bijeli" u finalu savladali Osasunu (2:1) poslije produžetka, u timu je bio krilni fudbaler. Jedini je fudbaler u istoriji kluba koji ima dva osvojena trofeja, budući da Betis ne može da se pohvali da često stiže do pehara u bilo kom takmičenju. Klub je La Ligu osvojio 1935. godine, Kup prvi put 1977, a onda još 2005. i konačno sinoć, treći put. Razmak od 17 godina između dva trofeja, a oba puta je aktivni učesnik bio Hoakin... Legenda.

Poznata je priča kada je nakon osvojenog Kupa 2005. godine Hoakin na svadbi imao neobičnog "gosta" - riječ je, upravo, o trofeju osvojenom u najmasovnijem takmičenju.

Sa 40 godina i 276 dana sinoć je postao najstariji fudbaler koji je igrao u Kupu kralja. Takođe, postao je igrač sa najdužim vremenskim razmakom između dva osvojena pehara - 6.160 dana. Prestigao je Paka Henta (5.915).

Sinoć je u igru ušao u 86. minutu i u penal seriji postigao gol. Poslije meča je u suzama proslavio trofej, a onda navijačima priredio šou i glumio matadora.

Hoakin je od 1999. do 2006. igrao za Betis. Potom je nastupao za Valensiju (osvojio Kup), Malagu i Fiorentinu, a onda se 2015. godina vratio u Andaluziju. I tu će završiti karijeru.

Do kraja sezone ostaje mu još jedan cilj - da se Betisom pokuša da izbori plasman u Ligu šampiona. Ekipa ima 57 bodova, četiri manje od Atletika koji je na 4. poziciji.

Bonus video: