Milan sa karakterom: Tonali u 92. minutu za pobjedu na Olimpiku

Milan je tako zadržao dva boda prednosti nad Interom na vrhu Serije A, ali "nerazuri" imaju meč manje

12869 pregleda 3 komentar(a)
Slavlje Tonalija i Ibrahimovića, Foto: Reuters
Slavlje Tonalija i Ibrahimovića, Foto: Reuters

Milan neće odustati do kraja, "rosoneri" su pokazali karakter u Rimu - gubili su od četvrtog minuta, promašili mnogo toga, a u drugom minutu nadoknade došli do pobjede nad Lacijom 2:1.

Milan je tako zadržao dva boda prednosti nad Interom na vrhu Serije A, ali "nerazuri" imaju meč manje.

Nakon ovakve pobjede tim Stefana Piolija mogao bi da dobije veliki impuls pred finiš sezone, pokazao je da spreman da dobije sve do kraja i izaziva Inter da mora da uradi isto.

Lacio je žestoko krenuo, a Ćiro Imobile pogodio u četvrtom minutu sjajnom reakcijom u petercu na ubacivanje Sergeja Milinković-Savića.

Bio je to 26. Imobileov gol u prvenstvu, a više od 25 golova u tri od posljednjih pet sezona u pet najjačih evropskih liga postigli su još samo trojica nedodirljivih - Ronaldo, Mesi i Levandovski.

Milan je nakon gola pa do kraja meča bio bolji rival, početkom nastavka izjednačenje je donio Olivije Žiru na asistenciju Rafaela Leaa.

Bilo je dosta opasnih situacija i šansi pred golom Lacija, odličan je bio Strakoša na golu, a "rosoneri" nisu odustajali.

U posljednjim trenucima meča, Marušić je izgubio loptu u opasnoj zoni, Rebić centrirao, Ibrahimović nakon intervencije odbrane domaćina glavom spustio loptu u peterac gdje je bio Sandro Tonali i u stilu napadača pogodio za veliku pobjedu i ogromno slavlje milanskih navijača na rimskom stadionu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: