Šta znam o Meksiku? Znam da Sančes neće igrati, a gledao sam tri sezone „Narkosa”

„Naravno da je ovo šala. Znam da Meksiko ima fantastičnu generaciju, koja polako silazi sa velike scene. Vidjećemo šta će biti sa Ćićaritom, sa selektorom, ali moramo da budemo spremni na drugačiji stil igre. Ta utakmica će biti ključna”, rekao je Mihnjevič, koji je na turneji u SAD

4947 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Kacper Pempel
Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Pobjedom nad Švedskom u baražu, Poljska je izborila plasman na Mundijal u Kataru.

Tim povodom, selektor Česlav Mihnjevič je bio gost Radija 1030, stanice na poljskom jeziku iz Čikaga.

Mihnjevič je pričao o neobičnom načinu na koji je dobio šansu da vodi nacionalni tim, jer je tri mjeseca prije baraža Portugalac Paulo Souza zatražio raskid ugovora, kako bi potpisao za brazilski Flamengo.

I umjesto protiv Rusije u polufinalu baraža, debitovao je na prijateljskom duelu sa Škotskom pet dana prije meča odluke sa Šveđanima.

„Po meni, najvažnija utakmica za nas je bila sa Škotskom. To mi je bio debi, a imao sam nekoliko ideja koje je trebalo da isprobam. Bilo mi je važno i da vidim ko može da igra protiv Švedske, u kojem sistemu. To mi je pokazalo na koga mogu da računam”, rekao je Mihnjevič.

Selektor Poljske je pred žrijeb rekao da bi volio da u grupi na Mundijalu igra sa Argentinom i želja mu se ispunila.

„Prije te utakmice sa Argentinom, sastaćemo se sa Meksikom i Saudijskom Arabijom. Šta znam o Meksiku? Gledao sam tri sezone 'Narkosa', a znam da neće igrati ni Ugo Sančes”, rekao je Mihnjevič uz glasan osmijeh, a onda se uozbiljio:

„Naravno da je ovo šala. Znam da Meksiko ima fantastičnu generaciju, koja polako silazi sa velike scene. Vidjećemo šta će biti sa Ćićaritom, sa selektorom, ali moramo da budemo spremni na drugačiji stil igre. Ta utakmica će biti ključna”.

Bonus video: