Derbi u Londonu, Atletiko rizikuje

"Kolćonerosi" nakon dva kola imaju samo bod pred gostovanje Karabagu (18 časova). Bajern sa Seltikom, Junajted u Lisabonu
0 komentar(a)
Liga šampiona Dijego Simeone Stefan Savić, Foto: Reuters
Liga šampiona Dijego Simeone Stefan Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2017. 09:20h

Atletiko Madrid je na čudan, nekarakterističan način gubio bodove u prva dva kola Lige šampiona.

Na startu je dominirao na "Olimpiku" protiv Rome (0:0), onda izgubio u 94. minutu od Čelsija na "Vanda Metropolitanu" (2:1)...

Sve to je dovelo ekipu Dijega Simeonea u situaciju da pred gostovanje Karabagu ne smije da pomisli ni na šta drugo sem na trijumf.

Jer, Čelsi i Roma, koji se sastaju u Londonu, već su ispred - "plavci" imaju pet bodova više od "kolćonerosa", a Rimljani tri.

"Rezultati nisu dobri u prva dva kola. U Rimu je trebalo da pobijedimo, potom nas je Čelsi savladao u Madridu. Ali, znamo put kojim treba da idemo kako bismo pobijedili Karabag", rekao je Simeone i dodao:

"Uvijek je teško na gostovanjima u ovom takmičenju. Želimo da se pitamo, da mi budemo tim koji diktira tempo. Ako se nametnemo, vjerujem u pobjedu", jasan je Argentinac.

Karabag ima dva poraza, ali Simeonea to ne opušta.

"Azerbejdžanci su natjerali Romu da pati do samog kraja u prošlom kolu. To neka svima bude opomena", istakao je trener Atletika.

A u Londonu, Čelsi bi pobjedom napravio ozbiljan korak ka plasmanu u osminu finala, jer bi na polovini takmičenja u grupi imao maksimalnih devet bodova.

Menadžer engleskog šampiona Antonio Konte može da računa i na oporavljenog Alvara Moratu.

"Bio bih glup da sam rizikovao i stavio ga u tim protiv Kristal Palasa u subotu. Mislim da je sada spreman, vidjećemo da li će igrati od prvog minuta", rekao je Konte.

Mančester junajted je od starta postavio stvari na svoje mjesto u grupi A, a sada ga čeka gostovanje u Lisabonu - rival je Benfika, tim koji još nije osvojio ni bod.

"Pokušavam da objasnim mojim igračima da je Benfika bolja i od CSKA i od Bazela. Dakle, ne smijemo da potcijenimo rivala", istakao je Žoze Murinjo.

U grupi B, Jup Hajnkes se sa Bajernom vraća na veliku scenu Lige šampiona, prvi put nakon što je osvojio ovo takmičenje 2013. godine. U Bavarsku stiže Seltik.

"Imamo velike ambicije u ovom takmičenju. Nadam se da ćemo ponoviti igru kao protiv Frajburga u subotu", kazao je Hajnkes.

GRUPA A

Benfika - Mančester j.

CSKA M. - Bazel

GRUPA B

Bajern - Seltik

Anderleht - PSŽ

GRUPA C

Karabag - Atletiko M.

Čelsi - Roma

GRUPA D

Barselona - Olimpijakos

Juventus - Sporting

Duel Karabag - Atletiko počinje u 18 časova, a ostali mečevi u 20.45.

Bonus video: