Gvardiola: Fokusirani smo, dobar je osjećaj kada si među najboljim timovima

Siti sjutra (21) dočekuje Real Madrid u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona

7125 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida sjutra će (21) na "Etihadu" odigrati prvi meč polufinala Lige šampiona.

Siti je prošle godine prvi put pod vođstvom Pepa Gvardiole stigao do finala, ali je titula ostala san. Gvardiola je na "Etihad" došao sa ciljem da ekipi donese evropsku titulu i siguran je da će u tome uspjeti.

„Što se mene lično tiče, moji ciljevi nikada neće biti zaokruženi jer uvijek imam drugi san da dosanjam. U klubu odlučujemo zajedno – da li je nešto bilo dobro, loše i da li su ciljevi ispunjeni. Ako ne, idemo ponovo. Možda će tu biti neki drugi igrači, ali druge stvari se ne mijenjaju. Radimo najbolje što možemo, dajemo timu odgovore koji su potrebni. Imamo motiv, možemo da pobijedimo rivala kakav je Real ako se držimo zajedno“, rekao je na današnjoj konferenciji Gvardiola.

Siti je u nokaut fazi eliminisao Sporting iz Lisabona i Atletiko Madrid.

„Kada sezona u Ligi šampiona počne da ti neko kaže doguraćeš do polufinala, odmah bi prihvatio. Uvijek je teško. U grupi smo pobijedili u svim utakmicama, zadovoljan sam. Ali, sada smo tu da budemo fokusirani samo na meč sa Realom. Ali, neću reći da sezona nije bila dobra ako se ne plasiramo u finale. Veoma poštujem i moje igrače i rivala“, dodao je menadžer Sitija.

Na putu do finala čeka ih najteži mogući protivnik.

„Realnost je takva da smo tu već deset godina, da se borimo u Ligi šampiona. Uvijek je dobar osjećaj kada se nađeš među najboljim klubovima. Moramo da odigramo dva odlična meča i mislim da mi to možemo. Ne treba ni da ponavljam koliko poštujemo Real. Neću da kažem da ne bi bilo lijepo da se nađemo u finalu kao Real, kao Bajern, kao Liverpul i da pobijedimo kao što su to činili oni. Ali isto tako ne potcenjujem ni značaj toga što smo stigli do ova dva meča, nikada“, rekao je Gvardiola.

U drugom polufinalu sastaju se Viljareal i Liverpul.

Bonus video: