Moć Reala plaši Gvardiolu, Anćeloti: Patićemo ako ne budemo kompaktni

Večeras veliki derbi između Sitija i Reala (21), sjutra se sastaju Liverpul i Viljareal

8150 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sve što je ove sezone pregrmio Real Madrid u duelima protiv Pari Sen Žermena i Čelsija, faktor Karim Benzema i Luka Modrić, sama veličina kluba koji ima 13 titula prvaka Evrope...

Sve to čini da Mančester sitiju ne bude svejedno pred prvu utakmicu polufinala Lige šampiona, uprkos tome što mnogi vjeruju da ima snagu više od “kraljevskog kluba” ove sezone.

Na ovom nivou i u ovakvom okršaju, ipak, favorit ne postoji - razliku čine detalji, a kada je tako, posebno u Ligi šampiona, Madriđani su neprikosnoveni... Zna to i Pep Gvardiola.

"Ne treba ni da ponavljam koliko poštujemo Real. Neću da kažem da ne bi bilo lijepo da se nađemo u finalu i da pobijedimo - kao što su to radili Real, Bajern, Liverpul...

Ali, isto tako ne potcjenjujem ni značaj toga što smo stigli do ova dva meča", rekao je Gvardiola.

Siti je prošle godine u finalu izgubio od Čelsija, bio je nikad bliži prvoj tituli prvaka Evrope u istoriji. Novi plasman u finale bi bio potvrda kontinuiteta, koji je sa trenerom kakav je Gvardiola zagarantovan.

"Što se mene lično tiče, ciljevi nikada neće biti zaokruženi, jer uvijek imam drugi san da dosanjam. U klubu odlučujemo zajedno - da li je nešto bilo dobro, loše i da li su ciljevi ispunjeni. Ako ne, idemo ponovo. Možda će tu biti neki drugi igrači, ali neke druge stvari se ne mijenjaju. Imamo motiv i znam da možemo da pobijedimo rivala kakav je Real ako se držimo zajedno", poručio je Gvardiola, dvostruki osvajač Lige šampiona sa Barselonom.

Pred večerašnji duel na “Etihadu” (21 sat) Real je praktično riješio pitanje prvaka Španije. Za titulu mu je dovoljan bod, Liga šampiona i Siti su poseban izazov.

"Ako niste kompaktni, posebno u odbrani, patićete. Znamo da u nekim segmentima ne možemo da pariramo Sitiju, ali potrudićemo se da manje ima loptu u posjedu. Jer, ako je ima koliko želi, onda je teško. Ali, moramo da radimo na svakom dijelu terena", rekao je trener Reala Karlo Anćeloti.

Real Madrid, Tibo Kurtoa
foto: Reuters

Italijan juri četvrtu titulu prvaka Evrope - dvije ima sa Milanom, jednu sa Realom.

"Za Real obično nije uspjeh kada dođe do polufinala. Sada je prvi cilj plasman u finale, a kada dođete tamo onda želite samo jedno - da osvojite titulu. Govorili su da ove sezone nismo spremni za velike rivale u Ligi šampiona, demantovali smo ih i zaslužili dvomeč sa velikim timom kakav je Siti", istakao je Anćeloti.

Bonus video: