Žezusova poruka Pepu i Arsenalu

Napadač Mančester sitija Gabrijel Žezus postigao četiri gola u petardi nad Votfordom (5:1)

2081 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hari Kejn nije bio strijelac za vikend, nije ni Mohaed Salah, jednom je mrežu zatresao Kristijano Ronaldo... Na elitne napadače je sjenku u Engleskoj sada bacio fudbaler koji u Mančester sitiju ima epizodnu ulogu - Gabrijel Žezus.

Brazilac je u trijumfu nad Votfordom (5:1) postigao čak četiri gola, sve to u jeku spekulacija da će na ljeto karijeru nastaviti u Arsenalu koji ga je želio i u januarskom prelaznom roku.

"Nije mu potrebno da postigne četiri gola da bi znao koliko nam je bitan", rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ramsdejl (Arsenal) - pobjeda od 3:1 govori da je Arsenal komotno savladao Mančester junajted, ali bilo je daleko od rutine.

Mladi golman je odbranio nekoliko šansi kod 2:1, čak je preživio i penal kada je Bruno pogodio stativu.

ODBRANA

Robertson (Liverpul) - mučili su se “redsi” protiv Evertona, ali je gol lijevog beka početkom drugog poluvremena stigao u pravom momentu.

Endi Robertson
foto: Reuters

Dimarko (Inter) - kada Inter igra najbolji fudbal, kada se pita gotovo sve na terenu, onda je i Dimarko igrač koji nudi mnogo opcija. Šampion je takav meč odigrao upravo protiv Rome...

SREDINA

Tonali (Milan) - apsolutna dominacija “rosonera” protiv Lacija u Rimu je nagrađena u sudijskoj nadoknadi, kada je Tonali pokupio otpadak pred golom rivala i pretvorio ga u trijumf.

Brozović (Inter) - motor tima Simonea Inzagija - bio je strijelac u posljednje dvije utakmicem u trijumfima rezultatom 3:1.

Marcelo Brozović, Inter Milano
foto: Reuters

Gnabri (Bajern) - njegov pogodak u “klasikeru” je najavio da Bavarci neće ništa prepustiti slučaju - 10. put zaredom su postali prvaci Njemačke.

Badelj (Đenova) - opstanak nije nerealna misija Đenovljana nakon što je iskusni Hrvat donio tri boda protiv Kaljarija.

NAPAD

Leao (Milan) - nije zatresao mrežu, ali je bio konstantna opasnost za odbranu Lacija. Portugalcu treba kontinuitet da sav potencijal pretoči u veliki kvalitet.

Žezus (Mančester siti) - bila je to subotu u znaku Brazilca, koji je bez većih problema četiri puta zatresao mrežu Votforda.

Mesi (Pari Sen Žermen) - argentinski majstor ne pamti ovakvu sezonu. Dao je svega četiri gola u francuskoj ligi, jedan od njih je matematički osigurao titulu “svecima”.

Lionel Mesi
foto: Reuters

Pinamonti (Empoli) - dvostruki strijelac u velikom preokretu protiv Napolija - “azuri” više ne vjeruju da mogu do Skudeta.

Bonus video: