Vukčević zaustavio Osijek, Marušič jedan od tragičara

Andrija Vukčević i Oliver Šarkić najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalci prethodnog vikenda

5572 pregleda 3 komentar(a)
Marušić na utakmici sa Milanom, Foto: Reuters
Marušić na utakmici sa Milanom, Foto: Reuters

Fudbaleri Rijeke i pakistanskog Pahtakora - Andrija Vukčević i Oliver Šarkić - najbolje su ocijenjeni crnogorski internacionalci prethodnog vikenda u izboru sajta Sofascore. Imali su ocjenu 6,8.

Vukčević je sa Rijekom u 32. kolu hrvatskog šampionata zaustavio Osijek i ekipu Nenada Bjelice udaljio od borbe za titulu. Na “Kantridi” je bilo 3:1, a crnogorski lijevi bek je na terenu proveo 90 minuta i odigrao dobar meč.

Rijeka je trijumfovala nakon dva poraza i sada je na četvrtom mjestu sa 58 bodova, dok je Osijek drugi sa pet bodova manje od zagrebačkog Dinama, lidera na tabeli.

Šarkić je, s druge strane, sa Pahtakorom poražen od iranskog Sepahana (2:1) u petom kolu azijske Lige šampiona. Do kraja grupne faze ostalo je još jedno kolo, a Pahtakor je na posljednjem mjestu sa tri boda.

Oliver, brat blizanac golmana reprezentacije Matije Šarkića, u uzbekistanski klub je došao u februaru na pozajmicu iz Blekpula. Odigrao je devet utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan gol.

foto: NK Rijeka

Poslije Vukčevića i Šarkića najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac je Sead Hakšabanović (6,7). Odigrao je 90 minuta u petoj rundi švedskog Alsvenskana, a njegov Đurgarden je poražen na gostovanju AIK-u u Stokholmu 1:0. Đurgarden je sedmi na tabeli sa isto toliko osvojenih bodova.

Na četvrtoj poziciji je fudbaler Zaglebja Aleksandar Šćekić (6,3). Zaglebje je u 30. kolu poljske Ekstraklase poraženo od Gornika 4:2 i do kraja sezone vodiće veliku borbu za opstanak. Naš vezista je zamijenjen u 63. minutu, baš kao i drugi crnogorski internacionalac Saša Balić.

Zaglebje je 15. na tabeli sa dva boda više od Visle koja je u zoni ispadanja. Do kraja šampionata ostala su još četiri kola.

Listu pet najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda kompletirao je Adam Marušić (6,2). Lacio je u 34. kolu Serije A nakon preokreta izgubio od Milana (2:1), a Marušić je u igru ušao u 63. minutu.

Crnogorski reprezentativac je bio jedan od krivaca za preokret Milana, jer mu je Ante Rebić u 92. minutu uzeo loptu i počeo akciju iz koje su “rosoneri” postigli drugi gol. Lacio je na šestom mjestu na tabeli sa dva boda manje od Rome.

Bonus video: