Emeri: Liverpul igra sa osmjehom i radošću, prvi je favorit za titulu

Emeri je priznao da u polufinalu njegov tim više ne može da računa na faktor iznenađenja, koji mu je možda i pomogao protiv Juventusa ili Bajerna

3955 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Viljareala Unai Emeri kazao je da je nivo koji je Liverpul pokazao ove sezone “najbolji u posljednjih nekoliko godina”, te da će njegov tim morati da odigra “savršenu utakmicu” za dobar rezultat na Vembliju.

Liverpul i Viljareal odigraće u srijedu prvi meč polufinala Lige šampiona.

„Liverpul sada ima ‘apdejtovanu’ i poboljšanu verziju, sa visokim intenzitetom igre, sa probuđenim Tijagom Alkantarom, sa Luisom Dijasom, koji im donosi driblinge i po stranama i centralno… Ovo je najbolji Liverpul posljednjih godina”, kazao je Emeri.

On je kao trener Sevilje 2016. godine pobijedio Klopov Liverpul u finalu Lige Evrope.

“Sada, šest godina kasnije, to je tim koji je izrastao iz strpljenja i vođstva svog trenera, to je Liverpul sa osmijehom, radošću, energijom, baš onakav kakav je trener koji ga vodi“, dodao je Emeri.

Emeri je priznao da u polufinalu njegov tim više ne može da računa na faktor iznenađenja, koji mu je možda i pomogao protiv Juventusa ili Bajerna.

“Mi više nismo iznenađenje, vidi se to iz poštovanja sa kojim u Liveprulu govore o nama, uprkos tome što je logično da se osjećaju kao favoriti. Mi smo ovdje jer to zaslužujemo i možemo da se takmičimo u sa glavnim favoritom Lige šampiona. Liverpul je, po mom mišljenju, prvi favorit, zbog sjajnog trenutka u kome se nalazi i Klopovog višegodišnjeg projekta, ali naša želja je da pokažemo najbolju verziju našeg fudbala“, rekao je on.

„Superiorniji su od nas, ali imamo svoje individualne i kolektivne mehanizme da možemo da se takmičimo”.

Viljareal će u prvom meču igrati bez prvog napadača Đerara Morena i velikog talenta Jeremija Pina, koji su povrijeđeni.

Bonus video: