Liverpul neće potcijeniti "ubicu favorita", još jedna velika evropska noć na "Enfildu"

Liverpul u prvom meču polufinala Lige šampiona večeras (21) dočekuje Viljareal, revanš je narednog utorka u Španiji

3642 pregleda 6 komentar(a)
Navijači Liverpula, Foto: Reuters
Navijači Liverpula, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula imaju priliku da prvi put u istoriji sezonu krunišu osvajanjem četiri velika trofeja - “redsi” su već osvojili engleski Liga kup, plasirali su se u finale FA kupa, a u igri su za titulu u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Sezona bi mogla da bude zaista spektakularna za ekipu Jirgena Klopa, koja novi korak ka “svemirskom” cilju može da napravi večeras (21) - na “Enfild roudu” u prvom meču polufinala Lige šampiona stiže Viljareal, aktuleni osvajač Lige Evrope i najprijatnije iznenađenje u evropskim kupovima ove sezone.

Navijači Liverpula vjeruju da njihovi ljubimci mogu da se plasiraju u treće finale Lige šampiona u posljednjih pet godina, ali činjenica da je Viljareal u nokaut fazi eliminisao Juventus i Bajern Minhen poziva na oprez. Ipak, čini se da bi svaki rezultat, osim pobjede “redsa” i prolaska u finale predstavljao pravo iznenađenje.

”Analizirali smo njihove utakmice. I ranije sam poštovao Viljareal i Unaija Emerija, ali poslije mečeva sa Juventusom i Bajernom mogu da kažem samo - vau! Impresivno”, rekao je Klop, istakavši i da su Juventus i Bajern “malčice potcijenili Viljareal”.

”To se nama neće desiti”.

Klop i Emeri su na suprotnim stranama bili tokom Emerijevog mandata u Arsenalu, ali i u finalu Lige Evrope 2016. kada je Liverpul izgubio od Sevilje, koju je vodio upravo Španac.

”On je opsjednut detaljima, priprema se za razne sitnice u igri i ekipa sporovodi njegove zamisli. Napadaju na razne načine, pritiskaju loptu... Emeri je trener svjetske klase i sa Viljarealom radi nevjerovatan posao. Naš zadatak je da im otežamo život i to ćemo pokušati da uradimo u ovom dvomeču”, jasan je Klop.

Liverpul je posljednji put igrao polufinale Lige šampiona prije tri godine, 2019, protivnik takođe iz Španije, doduše u revanšu - spektakularno veče, za istoriju, i pobjeda protiv Barselone od 4:0 nakon poraza od 3:0 u prvom meču.

”Treba nam slična atmosfera i slična predstava. Moramo da budemo na vrhuncu. Ovo je polufinale, ne može da bude lako. Jedva čekam da počne, da budem iskren”, dodao Njemac.

Na putu do finala Lige Evrope 2016. i pomentog poraza od Emerijeve Sevilje, “redsi” su eliminisali Viljareal. U revanšu polufinala na “Enfildu” bilo je 3:0 i to je posljednji susret ovih ekipa. Sada je situacija drugačija - polufinale Lige šampiona, veći motiv i prilika da španski tim nastavi sa sjajnim partijama protiv favorita...

”Da biste ostvarili veliki rezultat morate da pobijedite favorite. Dvomeč protiv Juventusa nam je ulio samopouzdanje. Liverpul je odličan tim. Pokušaćemo da stvorimo šanse i realizujemo ih. Uživaćemo”, poručio je Emeri.

Viljareal je prvi put u polufinalu Lige šampiona igrao 2006. godine - sjećanja na dvomeč sa Arsenalom i promašeni penal Rikelmea na domaćem terenu ne blijede. Prošlo je 16 godina, slijedi dvomeč sa drugim engleskim timom...

”Izbacili smo Juventus i Bajern. U Liverpul dolazimo puni samopouzdanja”, poruka je Fransisa Kokelana.

Bonus video: