Mugoša, Šipčić i Vukićević: Ovo su "nule" koje je Vujović zatekao

Nekadašnji predsjednik kluba Marko Mugoša, nekadašnji direktor Veselin Šipčić i nekadašnji generalni sekretar Miodrag Vukićević reagovali na navode sadašnjeg predsjednika Vladana Vujovića nakon ispadanja OFK Titograda u podsavez

19727 pregleda 10 komentar(a)
Stadion OFK Titograda na Starom aerodromu, Foto: Savo Prelević
Stadion OFK Titograda na Starom aerodromu, Foto: Savo Prelević

Nekadašnji članovi uprave OFK Titograda, predsjednik Marko Mugoša, direktor Veselin Šipčić i generalni sekretar Miodrag Vukićević, reagovali su na navode aktuelnog predsjednika kluba Vladana Vujovića, koji je juče za "Vijesti" pričao o razlozima ispadanja kultnog podgoričkog tima u Treću ligu - najniži rang crnogorskog fudbala.

Vujović je došao u klub na ljeto 2017. godine i do kraja 2019. vodio je Titograd zajedno sa Mugošom, Šipčićem i Vukićevićem.

Pomenuta trojku najviše je "zagolicala" Vujovićeva izjava da će klub nakon ispadanja u podsavez krenuti od nule - "od nule, od koje je klub trebalo da krene i 2017. godine da ja nisam priskočio u pomoć", naveo je on.

Mugoša, Šipčić i Vukićević kažu da je ta "nula", zapravo, iznosila 375 hiljada eura, koliko je Vujović zatekao u klupskoj kasi.

Kasnije je, kako navode, stiglo još više...

"Prije svega želimo da napomenemo da smo do 2017, dakle prije Vujovićevog dolaska u klub, već imali osvojenu jednu titulu prvaka Crne Gore, jedan Kup, jednom smo prošli dva kola kvalifikacija za Ligu Evrope i igrali sa Seviljom, još dva puta smo prošli po jedno kolo. Prije njegovog dolaska, imali smo najveći klupski koeficijent Uefe od crnogorskih klubova", navode u saopštenju.

Bivši članovi uprave OFK Titograda vraćaju se potom na ljeto 2017. godine, kada su u klubu dočekali Vujovića.

"Izborili smo tog ljeta plasman u Evropu, nismo imali dugovanja ni prema kome. Imali smo sredstva od Uefe u iznosu od 215 hiljada koja su dospijevala u oktobru, 70 hiljada od transfera Jovetića u Inter, 40 hiljada eura od kazni koje Uefa raspodjeljuje siromašnim klubovima, 20 hiljada od Glavnog grada i 30 hiljada od Fudbalskog saveza. Ukupno, to je 375 hiljada i pitamo se je li to ta nula o kojoj Vujović priča", navode Mugoša, Šipčić i Vukićević.

I ne samo to...

"Imali smo tri igrača koji su već godinu ili više bili u klubu, koji su dovedeni dok smo mi bili na čelu, a koji su kasnije plasirani na internacionalno tržište. Stijepović je prodat Sampdoriji za 600 hiljada, Petrović Jablonecu za 250 hiljada, a Pavlićević Benfiki za 140 hiljada. Je li i to 'nula' koju je Vujović naslijedio", pitaju se bivši čelnici kluba.

"Toliko o tome kako je on spasio klub bankrotstva. Tokom skoro tri godine koje smo radili zajedno, u klub je ušlo oko dva miliona i 300 hiljada eura".

Negdje tokom 2019. Vujović ostao sam u klubu - trojka je otišla...

"Sa njim zajedno što smo proveli u klubu prošli smo jedno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pobijedili smo i Šturm u Gracu, potom smo osvojili Kup. A kada smo izašli - čovjek je za tri godine samostalnog vođebnja uspio da prve sezone igra baraž za opstanak, druge sezone da ispadne u Drugu ligu, a treće da ispane u Treću ligu. To je njegova zaostavština", navode Mugoša, Šipčić i Vukićević, uz zaključak:

"Sada kuka da mu niko ne pomaže, a kada je došao u klub kazao je da u narednih 10 godina novac nije problem".

Bonus video: