Murinju remi u Lesteru, gol prednosti za Fejnord pred pakao "Velodroma" (VIDEO)

Lester - Roma 1:1, Fejnord - Marsej 3:2 u prvim mečevima polufinala najmlađeg Uefinog klupskog takmičenja. Revanši su narednog četvrtka

5359 pregleda 0 komentar(a)
Lorenco Pelegrini, kapiten Rome, slavi gol ispod navijača Lestera, Foto: Reuters
Lorenco Pelegrini, kapiten Rome, slavi gol ispod navijača Lestera, Foto: Reuters

Neizvjesni revanši polufinala očekuje se u premijernom izdanju najmlađeg Uefinog klupskog takmičenja, Lige konferencija.

Odlučivaće se na rimskom "Olimpiku" i marsejskom "Velodromu", pošto je Roma izvukla 1:1 na gostovanju Lesteru, dok je Olimpik Marsej izgubio 3:2 od Fejnorda u Holandiji.

Ekipa Žozea Murinja prva je "aplicirala" za kartu za finale, nakon što je na stadionu "Kings pauer" u Lesteru povela u 15. minutu. Kapiten "vučice" Lorenco Pelegrini vješto je zatresao mrežu "lisica".

Domaćin je bio bolji u drugom poluvremenu, Murinjo se odlučio da čuva minimalnu prednost, a zasluženo izjednačenje ekipi Brendana Rodžersa donio je Belgijanac Ademola Lukman u 67. minutu.

U revanšu, za sedam dana, neće važiti pravilo gola u gostima, po propozicijama Uefe koje su ove sezone stupile na snagu, ali Roma, bez obzira na to, pred svojom publikom ima barem za nijansu veće šanse da prođe dalje i plasira se u finale, koje se 25. maja igra na stadionu "Air Albanija" u Tirani.

Prednost ima i Fejnord, i to izraženu golovima - 3:2, ali Holanđane čeka težak revanš u Marseju.

Desers je u 18. minutu doveo domaće u vođstvo od 1:0.

Već u 20. bilo je 2:0 - pogodio je talentovani Luis Sinistera, uz malo sreće, ali nakon što je ispala kompletna posljednja linija francuskog tima.

Marsej se, međutim, nije predavao, pa je Bamba Dieng u 28. minutu strahovitim udarcem smanjio na 2:1.

Već do poluvremena bilo je 2:2, a nakon smušene reakcije golmana i odbrane Holanđana loptu je u mrežu ubacio Žerson.

Da Fejnord, ipak, otputuje u Francusku sa kakvom-takvom, a možda i krucijalnom zalihom, pobrinuo se štoper Marseja, Duje Ćaleta-Car.

Hrvat je čim je počeo nastavak loše vratio loptu svom golmanu, a strahovit kiks iskoristio je Desers da drugim golom na meču pogodi za konačnih 3:2.

Bonus video: