Sto posto: Poketino smatra da i on i Mbape ne idu iz Pariza

"Tako se osjećam sada i to je ono što mogu da kažem danas. Ne mogu ništa drugo. Ovo je fudbal i nikad ne znate što će se dogoditi, ali ja mogu da odgovorim na pitanje na osnova onoga kako se osjećam danas", kazao je

3563 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Pari Sen Žermena Maurisio Poketino izjavio je da će sto posto ostati u klubu i sljedeće sezone, te da misli da će i Kilijan Mbape nastaviti da igra za PSŽ.

Poketinov status u klubu je pod upitnikom nakon što eliminacije u osmini finala Lige šampiona, a Mbape, kome ističe ugovor na kraju sezone, trebalo bi prema medijskim napisima da ode u Real Madrid.

Na pitanje kakve su šanse da on i Mbape ostanu i sljedeće sezone u klubu, Poketino je odgovorio:

"Sto posto u oba slučaja".

"Tako se osjećam sada i to je ono što mogu da kažem danas. Ne mogu ništa drugo. Ovo je fudbal i nikad ne znate što će se dogoditi, ali ja mogu da odgovorim na pitanje na osnova onoga kako se osjećam danas", kazao je.

Četiri kola prije kraja francuskog prvenstva PSŽ je osigurao deseti naslov prvaka, ali neuspjeh u Ligi šampiona izaziva frustraciju kod navijača.

Poketino, čiji ugovor sa PSŽ-om ističe u junu 2023., kazao je da nije bilo službenih razgovora o njegovoj budućnosti u klubu.

"Radimo naporno i ne razmišljamo samo o sadašnjosti već i o budućnosti", dodao je Poketino.

Bonus video: