Budućnost protiv Dečića odlaže promociju Sutjeske?

Telekom 1. CFL, 32. kolo - Nikšićani će danas osvojiti petu titulu ako pobijede Iskru u Danilovgradu, a Budućnost pod Goricom ne savlada Dečić. Zeta - Podgorica za opstanak

7408 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Mijović (Budućnost) i Draško Božović (Dečić), Foto: Savo Prelević
Lazar Mijović (Budućnost) i Draško Božović (Dečić), Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Sutjeske mogu večeras da proslave petu titulu prvaka Crne Gore od sticanja nezavisnosti, kojom bi se izjednačiti na vrhu liste najvažnihih trofeja sa ekipom Budućnosti.

Izabranici Milije Savovića otvoriće šampanjac ako pobijede Iskru u Danilovgradu (18 h), a Budućnost, sat kasnije, ne pobijedi Dečić u derbiju 31. kola.

Ove ili naredne subote, međutim - samo je pitanje dana, ili kola, kada će Nikšićani definitivno slaviti.

SAVOVIĆ: SVE SMO BLIŽE...

Sutjeska je ove sezone dva puta pobijedila Iskru kraj Bistrice (2:0 i 3:1), dok je u Danilovgradu bilo neriješeno 0:0.

”Sve smo bliže tituli, nadam se da ćemo poslije ovog kola prići još korak, možda i riješiti sve. Oni igraju u “rombu” na sredini, što je specifičan sistem za naše prilike, opasni su prema naprijed, ali i kvalitetni na sredini terena. Mi, ipak, gledamo sebe, svoj rad, svoje ciljeve i bez obzira na protivnika naša je obaveza da idemo na pobjedu. Tako će biti i ovoga puta”, poručio je trener Sutjeske Milija Savović.

Napadač Sutjeske Darko Nikač, bivši golgeter Iskre, jesenas je dao šest golova, ali u drugoj polusezoni još čeka na pogodak.

”Čeka nas teško gostovanje, Iskra imaju jako dobre pojedince i kvaliutetnu ekipu, što pokazuje stranje na tabeli. Naš cilj je da osvojimo tri boda i još se približimo tituli. Što se tiče mog učinka, želim gol, nadam se da ću ga postići baš na ovom meču”, kaže Nikač.

Iskra je četvrta na tabeli, i ima tri boda više od četvrtoplasiranog Petrovca. Cilj Danilovgrađana je da odbiju eventualni nalet Petrovčana, sačuvaju aktuelnu poziciju i drugi put u tri godine ostvare plasman na internacionalnu scenu.

”Doživjeli smo dva bolna poraza, od Budućnosti pod Goricom i Dečića u Tuzima. Sada nam stiže Sutjeska, utakmica za sve osim za vađenje, ali imamo rezulatske ambicije. Nismo igrali loše ni u prethodna dva meča, ali potkrale su nam se greške koje su nas skupo koštale. Radili smo na tome da ih ispravimo i spremni dočekujemo lidera i budućeg šampiona”, kazao je trener Iskre Milivoje Novović.

PETROVIĆ: DA NASTAVIMO SERIJU

Sutjeska sa Iskrom - prvi protiv četvrtog, Budućnost sa Dečićem - drugi protiv trećeg. Dva derbija donosi 31. kolo Telekom 1. CFL.

Izvjesno je da će Budućnost predati titulu najvećem rivalu, a sve što može da uradi jeste da odloži promociju Nikšićana. To će se desiti ako pobijedi Dečić...

”Dečić ima jako dobre pojedince u svojim redovima, zaslužuje poštovanje, ali se nadam da ćemo da nastavimo sa dobrom serijom”, kaže napadač Budućnosti Zoran Petrović.

Podgoričani su u seriji - šest uzastopnih pobjeda, pet u prvenstvu. Izabranici Aleksandra Nedovića igraju u najboljoj formi od početka sezone. Za titulu je kasno, ali za trofej u Kupu nije - Budućnost će u srijedu kraj Bistrice braniti tri gola prednosti iz prvog polufinalnog meča.

”U odličnoj smo formi, bilo bi lijepo da sa još jednom pobjedom dočekamo revanš polufinala Kupa. Eventualni trijumf bi nam sigurno dodatno značio na planu samopouzdanja”.

Budućnost i Dečić su se sastali 42 puta u nezavisnoj Crnoj Gori - “plavi” su ostvarili 32 pobjede, šest puta je bilo neriješeno, uz četiri pobjede Tuzana, od kojih je jedna, i to pod Goricom, stigla u jesenjem dijelu ove sezone.

Proljećni duel u Tuzima prekinut je zbog nereda na tribinama, nastavljen tek za deset dana, a završen pobjedom Budućnosti 2:0.

NA “TREŠNJICI” ZA GOLI ŽIVOT

Jezero u Beranama dočekuje Mornar, Rudar protiv Petrovca pod Golubinjom ima možda i posljednju priliku da sačuva šanse da izbori opstanak bez baraža (Mornar ima šest bodova više od Pljevljaka), a utakmica za “goli prvoligaški život” igra se na “Trešnjici”.

Posljednjeplasirana Zeta dočekuje pretposljednju Podgoricu - izabranici Dragoljuba Đuretića imaju četiri boda manje od rivala i u slučaju trijumfa u potpunosti bi se vratili u realnu borbu za opstanak.

Do kraja će ostati još četiri kola.

Parovi 32. kola

RUDAR - PETROVAC (16 h)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

JEZERO - MORNAR (16)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ZETA - PODGORICA (17 TV)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

ISKRA - SUTJESKA (18)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

BUDUĆNOST - DEČIĆ (19)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Bonus video: