Ronaldova najvažnija odluka: Da li pristaje da prvi put ne bude dio elitnog fudbala

Slavni Portugalac i nenadmašni golgeter i sa 37 godina ima impresivan učinak, sa 17 golova je drugi strijelac Premijer lige, ali Junajted završava jednu od najgorih sezona u novijoj istoriji

5889 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kristijanu Ronaldu uskoro predstoji jedna od najvažnijih odluka - da li ostaje u Mančester junajtedu i pristaje da prvi put od kada profesionalno igra fudbal ne bude dio evropske elite.

Slavni Portugalac i nenadmašni golgeter i sa 37 godina ima impresivan učinak, sa 17 golova je drugi strijelac Premijer lige, ali Junajted završava jednu od najgorih sezona u novijoj istoriji. Trenutno je šesti, sa dva boda zaostatka za četvrtim... ali sa dvije utakmice više.

Jasno je da nema ništa od Lige šampiona naredne sezone.

"Nema smisla sada pričati i spekulisati o Ligi šampiona", kazao je Ralf Rangnik.

Realnost je, dakle, da je projekat Junajteda 2021/22 propao, uprkos velikim pojačanjima koja su stigla ljetos: pored Ronalda, došli su Varan i Sančo.

I sada bi Ronaldo, kao igrač Junajteda naredne sezone, prvi put u karijeri ne bi igrao u elitnom takmičenju.

Od kada je debitovao za portugalski Sporting u sezoni 2002/03 uvek je bio dio Lige šampiona. Čak i u toj prvoj sezoni, CR7 je odigrao meč trećeg kola kvalifikacija protiv Intera. Sporting nije prošao, igrao je Kup UEFA.

U narednoj sezoni 2003/04, već kao igrač Mančester junajteda, Kristijano Ronaldo je debitovao u grupnoj fazi Lige šampiona porazom od Štutgarta (2:1).

Od tada postao najbolji strijelac svih vremena (140 golova), dao je najviše golova u jednoj sezoni (17), najviše golova u nokaut fazi (67), jedini igrač koji je postigao gol u tri finala... Osvajao titule sa Mančester junajtedom i Realom.

Ronaldo ima još godinu ugovora, uskoro će se znati kakva je njegova budućnost.

O njoj će odlučivati i novi trener Erik ten Hag...

"Njegov kontinuitet je nešto o čemu bi trebalo da razgovaramo Ten Hag, uprava i ja. Kristijano ima ugovor još godinu, ali je takođe važno šta želi, da li želi da ostane", rekao je Rangnik, koji će od naredne sezone imati konsultantsku ulogu u Junajtedu.

Bonus video: