Sve za Argentinu - na biciklima do Mundijala u Kataru

"Tu je i altruistička svrha ovog putovanja - za svaki pređeni kilometar posadićemo drvo u planinama kod Kordobe. Tako ćemo dodati novih 10.500 mladih stabala"

2659 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen Twitter/Reuters
Foto: Printscreen Twitter/Reuters

Kada je u pitanju ljubav Argentinaca prema fudbalu i njihovom nacionalnom timu, onda ništa ne može da iznenadi. Ili da zvuči nemoguće.

Danije Ledezma - nastavnik fizičkog vaspitanja - i njegova tri prijatelja planiraju da ove godine bodre "gaučose" na Svjetskom prvenstvu, a dio puta do Katara preći će na biciklima.

Priču o njima donosi Rojters, koji otkriva da će četiri prijatelja krenuti iz Južne Afrike.

"Na biciklima ćemo preći 10.500 kilometara prolazeći kroz Afriku i Srednji istok, putovaćemo kroz 15 zemalja. Ukoliko sve prođe kako treba očekujemo otprilike da će nam trebati šest mjeseci da stignemo i prisustvujemo Mundijalu", objasnio je Ledezma.

Njihov plan, dodaje Rojters, jeste da iz Kejptauna krenu 15. maja i nadaju se da će u Dohu stići na vrijeme - 22. novembra kako bi gledali prvi meč Lionela Mesija i drugova na Svjetskom prvenstvu protiv Saudijske Arabije.

"Tu je i altruistička svrha ovog putovanja - za svaki pređeni kilometar posadićemo drvo u planinama kod Kordobe. Tako ćemo dodati novih 10.500 mladih stabala. To je nešto što želimo da uradimo za našu prirodu", dodao je Ledezma.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 21. novembra.

Bonus video: