Damjanović - legenda u Aziji, Hakšabanović strijelac za Đurgarden

Vukan Savićević najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda

9171 pregleda 6 komentar(a)
Damjanović, Foto: Reuters
Damjanović, Foto: Reuters

Fudbaler turskog Samsunspora, Vukan Savićević je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda.

Savićević je u remiju bez golova u gostima sa Ankaragučuom odigrao 90 minuta, prijetio je rivalu, odigrao dobar meč, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,9.

Crnogorski reprezentativac je ove sezone odigrao 15 utakmica za Samsunspor, a postigao je dva gola, uz jednu asistenciju.

Do kraja Druge turske lige ostala su još tri kola, a Samsunspor je na sedmom mjestu sa 47 bodova, četiri manje od Ejupspora, koji je u zoni baraža za ulazak u Superligu.

Poslije Savićevića slijedi fudbaler švedskog Đurgardena Sead Hakšabanović (7,5). Đurgarden je u šestom kolu Alsvenskan lige pobijedio na domaćem terenu Sirijus 4:0, a Hakšabanović je postigao drugi gol na susretu.

Švedska ekipa je prekinula mini niz od dva meča bez pobjede i nalazi se na trećem mjestu na tabeli sa 10 bodova, pet manje od lidera Hamarbija.

Hakšabanović se vratio u Švedsku iz ruskog Rubina i potpisao za Đurgarden nakon sankcija koje su uvedene Rusiji - iskoristio je odluku FIFA i Međunarodnog sindikata fudbalera (FIFPRO) da igrači mogu da raskinu ugovor sa ruskim klubovima.

Ofanzivac je u dresu Đurgardena dva puta bio strijelac u domaćem šampionatu.

Naši
foto: Sofascore

A Dejan Damjanović (6,9) nastavlja sa sjajnim izdanjima u Aziji. Popularni Boske postigao je u subotu novi gol u azijskoj Ligi šampiona, 43. u karijeri i vodio Kiči do remija (2:2) sa Kobeom. Neuništivi 40-godišnji golgeter pogodio je iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Kiči je takmičenje u grupi završio na drugom mjestu, te kao jedan od tri najbolja drugoplasirana tima izborio plasman u nokaut fazu.

Damjanović je bio strijelac i u prethodnoj rundi kada je Kiči savladao tajlandski Čijangrai 3:2.

Bivši crnogorski reprezentativac je legenda u Aziji, a statističari su izračunali da je samo deset fudbalera na svijetu postiglo više golova od bivšeg igrača Seula, Pekinga, Suvona, Daegua…

Na četvrtom i petom mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda su Adam Marušić i Ilija Vukotić – 6,5.

Marušić je u spektakularnom preokretu Lacija i pobjedi protiv Specije 4:3 odigrao 90 minuta, ali bez konkretnog učinka.

Do kraja serije A ostala su tri kola, a Lacio je 6. na tabeli sa istim brojem bodova kao i petoplasirana Roma.

A Vukotić je u pobjedi Boaviste nad Moreirenseom (2:1) asistirao Goreu kod vodećeg gola. Na terenu je proveo 71 minut, a dobio je i žuti karton.

Boavista je 10. na tabeli Primeire sa 36 bodova.

Bonus video: