Ronaldo ostaje, samo golmani nisu problem Junajteda

"Zašto bismo se opraštali od Ronalda? Ima važeći ugovor i, koliko ja znam, biće kod nas i sljedeće sezone", izjavio je Rangnik

6523 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Mančester junajteda Ralf Rangnik rekao je da bi ekipa morala da se pojača na svim pozicijama u timu osim golmana, gdje, kako je ocijenio, ima tri odlične opcije.

"Osim golmana, gdje imamo tri odlične opcije u Tomu Hitonu, Dinu Hendersonu i Davidu de Hei, na svim drugim pozicijama nekoliko igrača napustiće klub. Ne bih izdvojio posebnu poziciju na terenu, trebalo bi da se pojača ceo tim", rekao je Rangnik.

Junajted je sinoć pobedio Brentford sa 3:0, u poslednjoj utakmici Rangnika na Old Trafordu ove sezone.

On je preuzeo ekipu poslije otkaza Oleu Gunaru Solskjeru i predvodiće je do kraja sezone, a ostaće u klubu u naredne dvije godine kao konsultant, istovremeno obavljajući funkciju selektora Austrije.

Jedan od onih koji neće otići vjerovatno je Kristijano Ronaldo.

"Zašto bismo se opraštali od Ronalda? Ima važeći ugovor i, koliko ja znam, biće kod nas i sljedeće sezone", izjavio je Rangnik.

Novi trener Mančester junajteda od naredne sezone biće Holanđanin Erik Ten Hag.

"Do sada nismo razgovaralki sa njim. Erikov fokus je na osvajanju holandske lige, naš fokus je na predstojećim utakmicama. Jasno je da da će nekoliko igrača otići i da su nam potrebni prvoklasni fudbaleri. Snažno vjerujem da ako svi radimo zajedno, da možemo da odvedemo Mančester junajted tamo gdje bi trebalo da bude", naveo je Rangnik.

Na kraju sezone ugovori ističu Nemanji Matiću i Huanu Mati, koji su već objavili da idu, te Filu Džonsu, Edinsonu Kavaniju, Polu Pogbi i Džesiju Lingardu. Junajted je trenutno šesti na tabeli Premijer lige i neće naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

Bonus video: