(Ne)moguća misija Sutjeske, Savović i Janjić: Vjerujemo u preokret

Sutjeska juri tri gola zaostatka u revanšu polufinala Kupa protiv Budućnosti, slobodan ulaz na meču na kojem će se i proslaviti titula (19 h)

12468 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Sutjeska će proslaviti titulu na utakmici koja će biti sve osim revijalna - novi šampion će sjutra kraj Bistrice (19 sati) u revanšu polufinala Kupa pokušati na napravi čudo protiv Budućnosti i sanira tri gola minusa iz prve utakmice.

Još se u Kupu Crne Gore nije desilo da neka ekipa nadoknadi 0:3 iz prve utakmice, posebno ne u duelu dva najveća crnogorska kluba, ali Nikšićani vjeruju - na krilima navijača i slavljeničke atmosfere probaće da odigraju kao u transu i naprave čudo.

"Imamo snage, pokazali smo to tokom cijele sezone, posebno u posljednjih nekoliko kola u kojima smo igrali i dobro i efikasno", kazao je trener Milija Savović, koji je i nakon poraza 3:0 u Podgorici samouvjereno poručio:

"Pobijedićemo 4:0 u revanšu".

Dvije sedmice kasnije nije promijenio mišljenje.

"Apsolutno vjerujem da možemo da nadoknadimo minus iz Podgorice. Imali smo peh na tom meču da već na startu ostanemo bez Erakovića, što je uticalo na kompletnu igru", dodaje Savović.

Mnogo će stvari morati da se poklopi da bi Sutjeska režirala čudo - rani gol (ili golovi) se podrazumijeva, zatim koncentrisana igra tokom svih 90 minuta, preciznost u napadu, ali i oprez u odbrani.

"Pozivam navijače da dođu, da pozdrave ove momke, da proslave titulu, ali i da budu podrška igračima i pokušaju da naprave preokret", zaključio je Savović.

Vezista, reprezentativac Nikola Janjić, kaže da je Sutjeska u Podgorici odigrala jednu od najgorih utakmica ove sezone i da takvo izdanje ne može da se ponovi.

"Ostala je još jedna utamica i svaki igrač će dati sve od sebe kako bismo režirali čudo".

Meč počinje u 17 sati, a uprava Sutjeske je odlukom da ulaz bude slobodan odlučila da se zahvali navijačima na podršci koju su imali tokom sezone.

Ulaz će kraj Bistrice biti slobodan i na dva preostala prvenstvena meča, protiv Dečića i Mornara.

Bonus video: