Dečić spreman za borbu do posljednjeg daha sa Iskrom

Putnika u finale Kupa Crne odlučiće drugi polufinalni meč Dečića i Iskre sjutra u Tuzima (17 h)

10856 pregleda 0 komentar(a)
Bećiraj sve opasniji u dresu Tuzana, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Bećiraj sve opasniji u dresu Tuzana, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Dečić i Iskra, u reprizi prošlogodišnjeg polufinala Kupa Crne Gore danas će rješavati put u finale. U Tuzima od 17 sati, nakon što prvi polufinalni duel u Danilovgradu nije dobio pobjednika (1:1).

U Tuzima su namjereni da obraduju navijače, mada je prvi cilj - plasman u evropske kvalifikacije jako blizu jer Dečić je treći i u četiri posljednja kola ima zalihu od osam bodova prednosti. Iskra je četvrta.

"U odličnoj smo poziciji, jer digle su nam samopouzdanje pobjede nad Iskrom u prvenstvu i potom protiv Budućnosti. Ali matematički dok ne obezbijedimo mjesto u Evropi, ne gledamo tabelu. Kup je već sasvim druga priča. To iz razlioga jer sanjamo da u klupske vitrine donesemo trofej. Znamo da je finale daleko, da o njemu ne razmišljamo ali ne bježimo od činjenice da imamo kvalitet da osvojimo prvi veliki domaći trofej, a to su ili titula prvaka Crne Gore ili Kup", kazao je Kristijan Vulaj.

Sjajnim igrama 23-godišnji ofanzivni vezista je izborio i nacionalni dres crnogorske repezentacije, a u odličnom ritmu želi da odigra i sjutra.

"Biće teško. Nevjerovatno teško i moraćemo na 100 odsto da odigramo kako bi dobili Iskru. Znamo da će doći maksimalno motivisani, željni da nas napokon dobiju ove sezone ali i probaju da izbore finale. Nemam dilemu da će sitnice odlučivati o pobjedniku, ekipa koja iskoristi najmanju šansu, napravi grešku manje. Nadam se da ćemo to biti mi, kao i prople godienu izuzetno "tvrdoj" utakmici. Igramo odlično, pojačanja su se sjajno uklopila i to su pokazali Bećiraj i Marušić golovima protiv Budućnosti, a nemamo problema sa sastavom i ne može da igra samo Adrijan Rudović".

Na atmoseferu u klubu i ekipi nisu uticale brojne promjene trenera ove sezone?

"Ne! Imamo fantastičan odnos i atmosferu u ekipi, a Drašku Božoviću i meni odgovaraju ta ofanzivnija zaduženja od strane trenera Aleksandra Jankovića. Nikolić sajno pokriva te obaveze u zadnjoj veznoj liniji, a imamo izuzetno kvalitetna krila. Odbrana je i prije dolaska Martinovića iz Ukrajine bila odlična, sada je još sigurnija", zaključio je Vulaj.

Bonus video: