Real - Siti: Spektakl se sprema

Real Madrid u revanšu polufinala Lige šampiona večeras (21) dočekuje Mančester siti. Englezi slavili u prvom meču sa 4:3

5863 pregleda 7 komentar(a)
Detalj sa prvog meča, Foto: Reuters
Detalj sa prvog meča, Foto: Reuters

Prošle sedmice Mančester siti i Real Madrid odigrali su spektakularnu utakmicu, jednu od najboljih u istoriji Lige šampiona, postigli sedam golova i najavili spektakularan revanš.

Siti je na “Etihadu” vodio 2:0 poslije 11 minuta, potom imao 3:1 i 4:2, ali je Real uspijevao da se vrati i sa golom minusa (4:3) dočeka večerašnji (21) meč u Madridu.

Ekipa Karla Anćelotija preživjela je osminu finala i PSŽ, u četvrtfinalu protiv Čelsija igrala produžetke, a i večeras mora da juri prednost rivala.

”Radi se o susretu dva kvalitetna tima. Mnogo je važnih aspekata koji mogu da odluče pobjednika - individualni kvalitet, kolektivna posvećenost... Ekipa je dobra, motivisani smo, fokusirani. Očekuje nas još jedan izazov, imamo priliku da igramo još jedno finale. Znamo koliki je značaj utakmice, ali smo samouvjereni. Imamo nedostatak iz prvog meča i pokušaćemo da pobijedimo. Biće to odlična utakmica dva sjajna tima sa vrhunskim igračima”, poručio je trener Madriđana Karlo Anćeloti, koji na večerašnjem meču neće računati na Davida Alabu.

Liga šampiona
foto: Graphic News

”Merengesi” u dobrom raspoloženju dočekuju predstojeći susret, jer su u subotu osigurali 35. titulu u La ligi. Nakon osvajanja pehara, u glavnom gradu Španije održana je fešta na kojoj su navijači uzvikivali - “da, možemo”, aludirajući na revanš sa šampionom Engleske.

”Čeka nas težak rival, poput Čelsija i PSŽ-a. Odličan su tim sa vrhunskim pojedincima. Mislim da ne postoji teži meč od ovog. U oba pravca moramo da igramo bolje nego u prvom susretu. Moramo da pomažemo jedni drugima kao u prethodnim utakmicama kada smo u teškim trenucima vjerovali u preokret”, poručio je vezista Reala Luka Modrić.

Hrvat je siguran da će Real igrati finale 28. maja u Parizu.

”Vjerujemo da možemo do finala. Atmosfera je vrlo dobra, jedva čekamo da utakmica počne. Pred nama je najvažniji meč u sezoni. Siguran sam da ćemo igrati bolje nego u prvom meču i da ćemo nadoknaditi minus. Ovaj klub je odigrao mnogo dobrih utakmica, osvojili smo najviše titula u Ligi šampiona, ispisali istoriju... Znamo šta treba da radimo. Nikada ne odustajemo. To nas je ovaj klub naučio”, jasan je Modrić.

Mančester siti ima priliku da igra još jedno veliko finale. “Građani” su prošle godine u meču za trofej poraženi od Čelsija, a želja svih je da konačno sa Pepom Gvardiolom naprave taj potreban korak i osvoje evropsku krunu. Siti je dominantan u Engleskoj, ali u Evropi tek treba da se dokaže.

”Osvajanje Lige šampiona promijenilo bi percepciju kluba u javnosti. Činjenica da smo i prošle godine stigli do finala govori da nam dobro ide. Tada nismo pobijedili, ali bi trijumf ove sezone mnogo toga promijenio. Mislim da smo na dobrom putu”, poručio je najbolji igrač Sitija, Kevin de Brujne.

Nakon prvog susreta, navijači očekuju još jedan fudbalski spektakl.

”Ako budemo igrali kao prethodne sedmice, onda imamo šansu da pobijedimo. Ako ne budemo na nivou, Madriđani će slaviti. Riječ je o vrhunskoj ekipi koja ima veliki kvalitet. Sastaju se dva tima koja igraju napadački fudbal. Svi očekuju odličnu utakmicu, a mi ćemo se potruditi da tako bude”, smatra Belgijanac.

Menadžer Sitija Pep Gvardiola poručuje da ekipa i večeras ide na pobjedu.

”I prije prvog meča sam rekao da želimo da igramo u finalu. Pokušaćemo da pobijedimo i u revanšu. Radi se o dobrim ekipama, vidjeli ste to i u prvoj utakmici. Oni su šampioni Španije, mi se trudimo da budemo šampioni Engleske”, kazao je Gvardiola.

Bonus video: