Pet klubova dobilo licencu za nastup u Evropi, Iskra, Rudar, Mornar i Podgorica odbijeni

Klubovi koji nisu ispunili propisane uslove i čiji su zahtjevi odbijeni, imaju pravo žalbe na odluku prvostepene Komisije za licenciranje FSCG

9806 pregleda 4 komentar(a)
Sa utakmice Budućnosti i Sutjeske, Foto: Luka Zeković
Sa utakmice Budućnosti i Sutjeske, Foto: Luka Zeković

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) saopštio je da su Sutjeska, Budućnost, Dečić, Petrovac i Breznica dobili licencu za takmičenja u organizaciji Uefe.

Zahtjev za izdavanje licence u prvostepenom postupku odbijen je Podgorici, Iskri i Rudaru zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok je Mornaru odbijen zbog nedostavljanja finansijske dokumentacije u roku propisanom Pravilnikom o licenciranju za Uefina takmičenja.

Komisija za licenciranje klubova FSCG je na sjednici održanoj 27. aprila razmatrala dokaze o ispunjenosti kriterijuma za timove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji Uefe naredne sezone.

Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma – sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski – a na osnovu izvještaja eksperata za svaki od kriterijuma pojedinačno.

Klubovi koji nisu ispunili propisane uslove i čiji su zahtjevi odbijeni, imaju pravo žalbe na odluku prvostepene Komisije za licenciranje FSCG.

Bonus video: