Čudo se nije dogodilo: Budućnost i drugi put pobijedila Sutjesku

Budućnost u revanšu polufinala Kupa savladala Sutjesku u Nikšiću 2:1 i ukupnim rezultatom 5:1 izborila sedmo finale, u kojem će, 29. maja, protiv Dečića braniti trofej

16682 pregleda 21 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti na prvoj utakmici polufinala Kupa sa Sutjeskom, Foto: Luka Zeković
Fudbaleri Budućnosti na prvoj utakmici polufinala Kupa sa Sutjeskom, Foto: Luka Zeković

Čudo se, ipak, nije dogodilo - Budućnost u revanšu polufinala Kupa Crne Gore protiv Sutjeske u Nikšiću ne samo da je odbranila tri gola prednosti (3:0) iz prvog susreta, već je i drugi put bila bolja od šampiona, slavila 2:1 u nikšićkom revanšu i zakazala obračun sa Dečićem 29. maja.

I večeras kao i u prvom meču pod Goricom centralna figura bio je Viktor Đukanović. Mladi Nikšićanin je prvo u 31. minutu postigao fantastičan gol i izjednačio, a onda je u 50. minutu izborio jedanaesterac nakon kojeg je Miloš Raičković preokrenuo.

Čini se, ipak, da je arbitar Nikola Vođević prestrogo dosudio penal za Budućnost nakon duela Meldina Dreškovića i Đukanovića. A nakon toga glavni sudija je morao da pokaže crveni karton Božu Markoviću, koji je u svađi gurnuo Raičkovića.

Sutjeska je vodila od 8. minuta - Augusto je dugom loptom pronašao Filipa Kneževića, napadač Sutjeske izbjegao ofsajd zamku i uz dosta sreće prilikom primanja lopte prevario golmana Miloša Dragojevića i postigao gol.

Odlično prvo poluvrijeme odigrale su obje ekipe kraj Bistrice. Prije gola domaćih prvu šansu imala je Budućnost - Đukanović je prošao sa desne strane uposlio Momčila Raspopovića koji je izblokiran.

Povezani članci

04. Maj 2022.

Dečić preokretom do drugog finala zaredom

Minut poslije toga šansa na drugoj strani - pokušao je upravo Knežević, ali je Dragojević zaustavio njegov šut.

Poslije vođstva domaćih odlične šanse imala je ekipa Aleksandra Nedovića - u 12. minutu je pokušao Vasilije Terzić, a tri minuta kasnije golman Sutjeske Suad Ličina je odlično reagovao i u situacijama jedan na jedan zaustavio udarce Zorana Petrovića i Đukanovića.

Potom je uslijedilo malo zatišje da bi poslije pola sata igre nakon kombinacije sa Markom Vučićem šansu imao Knežević, ali nije dobro udario loptu.

I onda u 31. minutu najljepši momenat na utakmici. Igor Ivanović je proigrao Đukanovića, fudbaler Budućnosti lako izašao na kraj sa Filipom Mitrovićem i sa oko 16 metara lijepo plasirao loptu u dalji ugao.

Tim Milije Savovića je zaprijetio u finišu prvog dijela - prvo je Marković pokušao iz slobodnog udarca, a onda je Augusto izašao ispred Dragojevića, ali je slabo šutirao.

Početkom drugog dijela hladan tuš za domaće, prestrogo dosuđen pomenuti jedanaesterac i preokret gostiju.

Nakon drugog gola Budućnosti splasnuo je ritam, tempo je bio spor, nije viđeno previše uzbuđenja i rezultat se nije mijenjao.

Budućnost će sedmi put u klupskoj istoriji igrati u finalu Kupa Crne Gore.

Bonus video: