Anćeloti: Nismo navikli da živimo ovakav život

Real sinoć spektakularno preokrenuo, savladao Siti 3:1 poslije produžetaka i plasirao se u finale Lige šampiona

6932 pregleda 2 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Reuters
Anćeloti, Foto: Reuters

I treći put ove sezone u Ligi šampiona Real Madrid je uspio da se izvuče iz ponora, preokrene situaciju i pobijedi.

Nakon PSŽ-a i Čelsija sinoć je i Mančester siti osjetio snagu Madriđana. "Merengesi" su do 90. minuta gubili 1:0, a onda sa dva brza gola obezbijedili produžetke u kojima su postigli još jedan i plasirali se u finale.

„Ne mogu da kažem da smo navikli da živimo ovakav život, ali ono što se desilo večeras desilo se protiv Čelsija, a takođe i protiv PSŽ-a. Ako morate da kažete zašto, to je istorija ovog kluba koja nam pomaže da nastavimo i kada se čini da nas više nema“, kazao je nakon meča trener Reala Karlo Anćeloti.

Siti je dugo kontrolisao utakmicu.

„Utakmica je već bila pri kraju, ali uspjeli smo da pronađemo posljednji atom snage. Poslije svega mogu da kažem da smo odigrali dobru utakmicu protiv jakog rivala. Kada smo uspjeli da se izdignemo, onda smo u produžecima mi imali psihološku prednost. Bilo je teško jer je Siti dugo imao kontrolu nad igrom, ali smo uspjeli da iskoristimo posljednji voz i odemo u produžetke.“

Finale protiv Liverpula je 28. maja u Parizu.

„Srećan sam što smo u finalu i što nas u Parizu čeka još jedan veliki rival. Navikli smo na to. Biće to praznik fudbala", smatra Anćeloti.

Bonus video: