Glazgov i Frankfurt će da gore, Rim i Marsej takođe

Revanši polufinala Lige Evrope i Lige konferencija

3088 pregleda 0 komentar(a)
Foto: THILO SCHMUELGEN
Foto: THILO SCHMUELGEN

Da li je na pomolu njemačko finale u Ligi Evrope? Odgovor će dati revanši polufinala, večeras od 21 sat, u kojem oba njemačka kluba imaju po gol prednosti. Lajpcig je u prvoj utakmici na “Red Bul areni” sa 1:0 savladao Rendžers, dok je Ajntraht napravio novi podvig i u Frankfurtu će protiv Vest Hema braniti pobjedu iz Londona od 2:1.

Fudbaleri Ajntrahta blistaju ove sezone, ali briljiraju i navijači, koji su na prethodna dva gostovanja bukvalno preplavili Barselonu i London. U Vest Hemu znaju da ih čeka “pakao” na “Dojč bank areni”.

”Znamo da će biti posebna utakmica i nevjerovatna atmosfera. Moramo biti spremni na sve, naročito na njihov ogroman kvalitet u kontri i igri iz prekida”, kazao je defanzivac Vest Hema Vladimir Kufal.

Vest Hem je dva puta igrao evropska fianla, slavio je u Kupu kupova 1965, izgubio je finale Kupa Uefa 1976. godine. Ajntraht je 1980. godine osvojio Kup Uefa.

”Ne živimo u prošlosti. Rekao sam igračima da ne brane prednost i da je pobjeda jedini rezultat koji nas zanima”, kazao je Oliver Glasner, trener Ajntrahta.

Ništa lakše neće biti ni Lajpcigu na “Ajbroksu” u Glazgovu, ali je prednost Njemaca gol prednosti.

”Svjesni smo da moramo da dajemo golove. Rendžers će nas pritiskati od starta”, kazao je Domeniko Tedesko, trener Lajpciga.

U Ligi konferencija, puni “Olimpiko” biće adut fudbalerima Rome protiv Lestera, nakon 1:1 u prvom meču, a Žoze Murinjo želi da postane prvi trener trofejima u tri različita klupska takmičenja Uefe. “Gorjeće” i Marsej, a holandski Fejnord na “Velodromu” brani 3:2 iz prvog meča.

Bonus video: