Dragojević, Raičković i Đukanović: Hoćemo trofej u Kupu

Budućnost juče u revanšu polufinala Kupa savladala Sutjesku u Nikšiću 2:1 i plasirala se u sedmo finale Kupa Crne Gore. Finale je na programu 29. maja, a protivnik je Dečić

3098 pregleda 6 komentar(a)
Dragojević, Raičković i Đukanović, Foto: FK Budućnost
Dragojević, Raičković i Đukanović, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sedmi put od obnove nezavisnosti Crne Gore igraće u finalu Kupa Crne Gore - aktuelni osvajači ovog takmičenja juče su u revanšu polufinala savladali u gostima Sutjesku 2:1 i ukupnim rezultatom 5:1 zakazali finale protiv Dečića.

Meč za trofej na programu je 29. maja.

„Pokazali smo stabilnu igru u oba meča, bili definitivno bolji protivnik i zasluženo smo se plasirali u finale. Takmičenje u Kupu je specifično, jer nemate pravo na grešku i neophodno je da zadržite fokus na najvišem nivou. Zbog svega toga sam se za derbije u polufinalu Kupa pripremao sa velikim samopouzdanjem, zadovoljan sam kako se osjećam i treniram i želim da ostanem na tom nivou“, kazao je u razgovoru za klupski sajt golman Budućnosti Miloš Dragojević.

Budućnost će u finalu imati priliku da osvoji deveti pehar (trenutno ima pet titula i tri Kupa), a tridesettrogodišnji čuvar mreže svoj osmi sa „plavima“.

„Uvijek kada se borite za trofeje motiv je veliki, a kada igrate za Budućnost trofeji su obaveza. Ne opterećujem se brojkama, uvijek sam motivisan da pobjeđujem i budem što bolji. Ponosan sam na sve što sam do sada postigao sa mojim klubom“.

Budućnost je prošle godine u finalu savladala Dečić 3:1.

„Dečić poznajemo dobro, poštujemo ga, a sigurno ćemo ih dodatno analizirati i očekujem da potpuno spremni uđemo u finale. Očekujem veliku podršku naših navijača i da, uz lijepu atmosferu i dobru igru, odbranimo pehar koji smo osvojili prošle sezone upravo protiv Dečića“, poručio je Dragojević.

Miloš Raičković je zajedno sa Lukom Mirkovićem i Vasilijem Terzićem držao sredinu terenu, koja je odnijela prevagu posebno u prvom polufinalnom susretu...

„Srećan sam zbog postignutog pogotka, ali još više zbog pobjede i plasmana u finale. Plasman u finale nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, jer mislim da smo u dvomeču pokazali svoj pravi kvalitet i karakter. Protivnika smo nadigrali u svakom segmentu igre što najbolje pokazuje ukupni rezultat od 5:1“.

Raičković je u Nikšiću postigao gol za preokret, iz penala. A prije toga fudbaler Sutjeske Božo Marković je udario po licu igrača Budućnosti...

„Desio se taj nesportski gest od strane protivničkog igrača, ali to me nije omelo da uzmem loptu i pogodim. Prilikom izvođenja penala najvažnija je koncetracija i trudim se da u tim trenucima bude uvijek na najvećem mogućem nivou“, rekao je Raičković, koji se nada novom peharu Kupa...

„Očekuje nas repriza prošlogodišnjeg finala. Dečić je pokazao kvalitet, na kraju krajeva dobio nas je dva puta pod Goricom, ali sam siguran da ćemo biti pravi u finalu i da ćemo odbraniti trofej Kupa“.

Dvomeč protiv Sutjeske obilježio je Viktor Đukanović. U prvom meču upisao je gol i asistenciju, u revanšu postigao lijep gol i iznudio penal, koji je, čini se, prestrogo dosuđen...

„Bili smo bolji od rivala što sam rezultat potvrđuje. Posebno dobro smo odigrali prvi meč, dok je i u drugom bilo dosta dobrih stvari. Sigurno da ostaje žal što neke prvenstvene utakmice nismo odigrali na nivou kao protiv Sutjeske, ali šta je tu je. Idemo dalje“, poručio je Nikšićanin.

Đukanović je ove sezone postigao 12 pogodaka, u od toga četiri u Kupu.

„Bitno je dati gol, kao i namjestiti ga, sve što može da bude za dobrobit tima. Izgradio sam poziciju za šut, vjerovao sam jer sam dosta vježbao na treningu i ispostavilo se da je gol efektan“.

Đukanović poručuje da će Budućnost pokušati da sezonu završi osvajanjem trofeja.

„Finale je finale bez obzira ko je protivnik. Trudićemo se da odigramo najbolje moguće, da budemo složni i koncentrisani, a mislim da imamo kvalitet da odbranimo trofej“, jasan je supertalentovani Viktor Đukanović.

Bonus video: