"Dijego me je spriječio da se ubijem": Kako je Maradona spasao život saigraču

"Živio sam kao pas, porodica me napustila, u stanu sam imao jednu stolicu, a nisam imao novca da odem na autobus da vidim kćerku. Imao sam pištolj kod sebe... Ne znam kako ga nisam upotrijebio. Jedne noći, na vratima se pojavio Dijego. Ne znam kako je čuo u kakvom sam stanju", kazao je Monzon
90 pregleda 1 komentar(a)
argentina, Foto: Twitter
argentina, Foto: Twitter
Ažurirano: 16.10.2017. 19:45h

Dijego Maradona, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, pravio je tokom blistave karijere i velike skandale, njegov put je i završen na skandalozan način, ali oni koji ga znaju o njemu pričaju kao o čovjeku velikog srca.

Takvu priču ispričao je i njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Pedro Monćo Monzon, sa kojim je igrao u nacionalnom timu na Mundijalu 1990.

Monzon je jedan od onih fudbalera, koje su uništili slava i novac, sa fudbalskih terena preselio se u noćne klubove, prokockao i propio sve što je imao, koristio i drogu.

I razmišljao o samoubistvu. Spasao ga je Dijego.

"Živio sam kao pas, porodica me napustila, u stanu sam imao jednu stolicu, a nisam imao novca da odem na autobus da vidim kćerku. Imao sam pištolj kod sebe... Ne znam kako ga nisam upotrijebio. Jedne noći, na vratima se pojavio Dijego. Ne znam kako je čuo u kakvom sam stanju", kazao je Monzon, i prenio detalje razgovora:

"Rekao sam mu da sjedne na stolicu, a on odgovorio: 'Ako si ti na podu, i ja sam na podu. I ja sam bio na dnu...' Dugo smo razgovarali, ponudio mi je pomoć svake vrste, finansijsku, bilo kakvu... Rekao mi je: 'Ovo su trenuci koji mogu da te naprave velikim čovjekom'. Dao mi je novac da odem da vidim kćerku, koja je imala samo dva mjeseca... Čuli smo se redovno, pomogao mi je da se izvučem iz finansijskog kolapsa i samo zbog njega - još sam živ", ispričao je Monzon.

Bonus video: