TRANSFERI UŽIVO: Barsa želi bivšeg Realovog igrača, klubovi iz Mančestera najskuplje kupuju

Na portalu "Vijesti" pratite uživo dešavanja na fudbalskom tržištu
0 komentar(a)
Denis Čerišev, Foto: Reuters
Denis Čerišev, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.07.2018. 20:01h

22:01 S obzirom da nedjelja nije obilovala zaključenim transferima, španski "As" je pribjegao analizi fudbalskog tržišta u posljednjih pet godina. Prema istrasživanju tog dnevnika najviše su potrošili Mančester siti i Mančester junajted, ukupno 1,874 milijardi eura.

Lider je Siti, pošto su "građani" jedini prešli cigru od milijarde - 1,014 milijardi eura, dok je njihov susjed potrošio u tom periodu 860 miliona.

Najviše su ta dva kluba potrošila od ljeta 2016. godine, kada je Siti preuzeo Pep Gvardiola a Junajted Žoze Murinjo. Španac je u Sitiju doveo igrače za 600 miliona a Portugalac je bio skromniji, pa je kupovao za 431 milion.

20:42 Ruskom vezisti Denisu Čeriševu povreda Alena Džagojeva na otavaranju Mundijala je otvorila vrata najveće pozornice i sjajno ih iskoristio - španski "Don Balon" saznaje da je za 27-godišnjeg igrača Viljareala i "zbornaje" zainteresovana Barselona.

Čerišev je po Fifi jedno od najpozitivnijih otkrića Mundijala u Rusiji, na kojem je postigao četiri gola, a "Don Balon" tvrdi d aje za njega lično zainteresovan trenber španskog prvaka Ernesto Valverde. Čerišev je, međutim, dijete Real Madrida, u kojem je odigrao dvije utakmice prije problema sa povredama i obnavljanju karijere kroz nastupe u Valensiji i Viljarealu. Prošle sezone je u dresu "žute podmornice" u 24 nastupa imao učinak od po dva gola i asistencije.

20:00 Za razliku od interesovanja i potencijalnih transfera, Stouk je danas objavio zvaničan transfer - vezista Džejms Meklejn je potpisao sa engleskim premijerligašem ugovor na četiri godine.

Meklejn je prethodne sezone igrao u Vest Bromviču, koji je ispao iz lige i klupsku kasu će dopuniti prodajom fudbalera. Za 29-godišnjeg Meklejna će VBA odmah dobiti pet miliona fuinti, uz mogućnost bonusa od milion u slučaju njegovih dobrih igara.

Poljak Gžegož Krihovijak koji je prošle sezone igrao sa Meklejnom za VBA, kao pozajmljen igrač iz PSŽ-a, u utorak će se preseliti u moskovsku Lokomotivu.

18:50 Standardni prvotimac selekcije Belgije, koja je osvojila bronzu na Mundijalu u Rusiji, Aksel Vicel, želi da se vrati u Evropu. Bivši igrač Zenita je ponude evropskih velikana podredio enormnoj plati u Kini, ali želi da se nakon 18 mjeseci vrati na Stari kontinent.

Vicel ima uigovor na još godinu sa kineskim Tjanđinom, ali je Borusija Dortmund spremna da plati 20 miliona obeštećenja za 29-godišnjeg zadnejg veznog.

17:30 Napolitanci nemaju novca za Edinsona Kavanija koji u PSŽ-u prima deset miliona eura, pa su se okrenuli drugim opcijama u potrazi za napadačem. Prema izvorima "La Repubblica", Napoli je zainteresovan za napadača Valensije Rodriga.

Rodrigo je prethodne sezone odigrao 37 utakmica za Valensiju i postigao je 16 golova uz šest asistencija, a sa "slijepim miševima" ima ugovor do 2022. godine uz otkupnu klauzulu od 120 miliona eura.

Ipak, Valensija je spremna da se odrekne 27-godišnjeg napadača za iznos od 60 miliona.

16:40 PSŽ želi vezistu Juventusa i selekcije BiH Miralema Pjanića. "Sveci" za Bosanca nude 30 miliona eura i vezistu Adrijena Rabioa. Trener "svetaca" Tomas Tuhel je želio da zadrži Rabjoa, ali je igrač izrazio želju da ide. Juventus u slučaju odlaska Pjanića, tvrdi dobro obaviješteni "Tutosport" želi da se okrene dovođenju Sergeja Milinkovića Savića, kojem je Lacio ponudio ugovor do 2023. godine uz platu od tri miliona eura godišnje.

15:34 Majkl Kerik je danas i zvanično završio bogatu karijeru. Vezista Mančester junajteda će za nedjelju dana napuniti 37 godina, a u dresu "đavola" je od 2006. godien odigrao 316 utakmica i postigao je 17 goova.

U dresu Gordog Albiona nastupio je u 34 utakmice. Kerik će karijeru nastaviti u stručnom štabu Žoze Murinja, trenera Mančester junajteda.

14:25 Pojačava se i prvak Rusije. Lokomotiva usaglašava detalje pozajmice veziste PSŽ-a, Gžegoža Krihovijaka. Poljak će na pozajmicu na godinu sa pravom otkupa ugovora za 10 miliona eura. PSŽ je izgubio na njemu, pošto je za transfer Krihovijaka Sevilji 2016. godine platio čak 30 miliona eura.

Krihovijak nije uspio da se izbori za mjesto u sastavu "svetaca" a prethodnu sezonu proveo je u Vest Bromviču, ali mu nije pomogao da održi status premijerligaša.

12:48 I pored toga što su za Sergeja Milinkovića-Savića ovog ljeta interesovanje pokazali Real Madrid, Barselona, Mančester junajted, Pari Sen Žermen i Juventus, srpski reprezentativac bi i narednu sezonu mogao provesti u Laciju. Opširnije o tome OVDJE>>>

11:57 Juventus je odredio cijenu za napadača Gonzala Iguaina - 60 miliona eura, a očekuju ponudu od Milana, prenosi "Football Italia".

Popularni "Pipita" je bio povezivan i sa Čelzijem koji je preuzeo italijanski stručnjak Mauricio Sari.

11:45 Everton je blizu potpisivanja Brazilca Ričarlisona iz Votforda za 50 milona funti (skoro 60 miliona eura).

Ričarlison je u dresu Votforda prethodne sezone u Premijer ligi postigao pet golova na 12 utakmica, prije nego što je njegova forma počela da pada.

11:34 Golman Evertona i engleske reprezentacije Džordan Pikford biće na radaru londonskog Čelzija ukoliko "plavci" odluče da ovog ljeta prodaju belgijskog čuvara mreže Tiba Kurtou.

11:31 Menadžer Liverpula Jirgen Klop stao je u odbranu transfera koji je taj tim napravio dovđeđnjem brazilskog golmana Alisona Bekera iz Rome za rekordnih 67 miliona funti (nešto više od 75 miliona eura).

"Uradiću sve što treba da učinim Liverpul uspješnim", kazao je Klop.

10:44 Čuvar mreže Mančester sitija Džo Hart želi da napusti klub ovog ljeta i tako izbjegne da treću sezonu zaredom bude poslat na pozajmicu.

Hart se vratio u Siti nakon pozajmica u Torinu i Vest Hemu, ali je tek treći izbor. Prednost imaju Ederson i Klaudio Bravo.

"Treba da odem negdje za stalno. Mislim da je to očigledno. UIradio sam što sam uradio prethodnih sezona jer mi je to trebalo da bih igrao na Svjetskom prvenstvu. Pogledajte gdje me je to dovelo", kazao je Hart, a prenosi Sky sports.

Hart nije ni išao na Svjetsko prvenstvo u Rusiji ove godine. Šansu prije njega u timu Gareta Sautgejta dobili su Džordan Pikford, Džek Batlend i Nik Poup.

9:45 Golman Liverpula Simon Minjole nalazi se na listi želja Barselone i jedan je od glavnih kandidata da na mjestu čuvara mreže katalonskog kluba zamijeni Jaspera Silesena, piše španska Marka.

Silesen, holandski golman će ovog ljeta napustiti katalonskog giganta, piše Skysports.

Pored Minjolea, na Barsinoj listi želja što se tiče golmana su i Keon Kastels iz Volfsburga, Jan Somer iz Borusije Menhengladbah, čuvar mreže Real Sosijedada Džeronimo Ruli i srpski golman Marko Dmitrović, trenutno član Eibara.

9:16 Štoper Danijele Rugani će prema pisanju britanskog Dejli stara za 45 miliona funti (oko 50 milina eura) preći u londonski Čelzi.

Tutosport je prekjuče pisao da ukoliko Rugani napusti torinski klub, Juventus bi pokušao da dovede našeg asa, Stefana Savića.

9:15 Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo želi da u redove svog kluba dovede igrača Lestera i engleskog reprezentativca Harija Megvajera za 65 miliona funti (skoro 73 miliona eura), ali prvo mora da proda Krisa Smolinga, Markosa Roha ili Erika Bejlija, piše Mejl on sandej.

9:12 Čelzi i Bajern Minhen žele da dovedu Antonija Marsijala iz Mančester junajteda, ali nijedan od ta dva kluba nije spreman da plati 89,3 miliona funti (oko 100 miliona eura), piše Sandej tajms.

9:10 Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić želi da ide iz Real Madrida. Trener najtrofejnijeg španskog kluba Đulen Lopetegi se nadao da će uspjeti da ga ubijedi da ostane, ali je prema posljednjim informacijama iz Španije hrvatski reprezentativac i novom treneru kraljevskog kluba je rekao da hoće da ide.

Madridska "Marka" navodi da su Kovačić i Lopetegi u petak imali tet-a-tet sastanak u trening kampu Valdebebas. Kovačić je samo ponovio šta je imao. Lopetegi se trudi da ga ubijedi da ostane, i sam svjestan da će teško naći takvog rezervistu, Mateo se nije dao. Povišenih tonova nije bilo, sve je trajalo vrlo kratko, Kovačić je bio jasan i rastao se sa Realom na prijateljski način.

Tačnije, rastaće se kad se Real dogovori oko obeštećenja. Mančester Siti, Bajern, Juventus, Mančester junajted i Liverpul samo su neki od klubova koji su se ovog ljeta dovodili u vezu sa Kovačićem.

9:05 Arsenal pregovara sa Borusijom Menhengladbah jer želi da u svoje redove dovede golmana tog njemačkog kluba i švajcarskog reprezentativca Jana Somera za kojeg je takođe zainteresovana Barselona.

Bonus video: