Klatenburg kao Kolina: Utakmice da traju 60 minuta, uvesti zaustavljanje vremena

"Funkcioniše u košarci, moglo bi da funkcioniše i u fudbalu", rekao je Klatenburg

3994 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Proslavljeni fudbalski sudija Mark Klatenburg predložio je da su uvede zaustavljanje vremena tokom utakmice, koje bi trajale 60 minuta.

"Tokom karijere treneri su mi svašta govorili nakon utakmice jer sam produžio dva, a ne tri minuta. Igrači su se bunili, a navijači su me nazivali svakakvim imenima. Kao da je tih 60 sekundi krivo što nisu postigli rezultat kakav su željeli. Mi, arbitri znamo da je sudijska nadoknada sporna tema. Ekipa koja vodi želi da je nadoknada što manja, a ekipa koja vodi da je što veća", navodi Klatenburg.

Englez ima rješenje, a ranije je ovu ideju predložio i Pjerluiđi Kolina.

"Mislim da postoji rješenje za sve to, a to su utakmice od 60 minuta sa zaustavljanjem vremena. Tu ideju Pjerluiđi Kolina, FIFA i IFAB trenutno razmatraju. Funkcioniše u košarci, moglo bi da funkcioniše i u fudbalu", rekao je Klatenburg pa pojasnio:

"Vrijeme bi se zaustavljalo kada lopta izađe iz igre ili kada se igrač povrijedi, pa ljekarska ekipa uđe na teren. Isto tako i kada sudija dodjeljuje žuti, crveni karton ili upozorava nekog. Tako bi svaka utakmica trajala jednako i ne bi bilo ovih kontroverzi."

Klatenburg kaže da je u Premijer ligi ove sezone 55 minuta bilo aktivne igre po utakmici

"To je velika razlika. Utakmice od 60 minuta bi tome stale na kraj i garantovale navijačima da vide sat vremena čistog fudbala. Naš sport bi o tome trebalo da raspravlja", smatra Klatenburg.

Bonus video: