Siti protiv Napolija za merak navijača

Ne postoje timovi koji više liče jedan drugom, niti treneri čija se fudbalska filozofija tako poklapa - na jednoj strani je Pep Gvardiola, na drugoj "profesor fudbala” Mauricio Sari, tvorac najvećeg Napolija od ere Dijega Maradone
82 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona Mančester siti, Foto: Reuters
Liga šampiona Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.10.2017. 09:48h

Lideri u svojim ligama, timovi koji igraju najspektakularniji fudbal u Evropi u ovom trenutku i koji su u top formi... - sve su Mančester siti i Napoli.

"Građani" i "azuri" sastaće se večeras u Mančesteru u derbiju grupe F u dvoboju koji Evropa čeka s nestrpljenjem.

Činjenica je i da ne postoje timovi koji više liče jedan drugom, niti treneri čija se fudbalska filozofija tako poklapa - na jednoj strani je Pep Gvardiola, na drugoj "profesor fudbala” Mauricio Sari, tvorac najvećeg Napolija od ere Dijega Maradone.

"Ako im se ponudimo - ubiće nas", rekao je Gvardiola. "To je tim koji presingom čini sve da protivniku oteža život i nijednog trenutka ne čeka da vidi kako će se odvijati stvari na terenu", dodao je katalonski stručnjak.

Napolitanci su zaslužili ovakvo poštovanje jednog od najboljih trenera današnjice odličnim igrama u Seriji A u kojoj imaju svih osam pobjeda.

"Očekujem spektakularnu utakmicu. Sve što radi Napoli je gotovo perfektno", istakao je Gvardiola koji je još u avgustu nakon žrijeba svrstao Napoli u tri najbolje ekipe u Evropi.

De Laurentis: Možda odmorimo najbolje

Evropa čeka veliki duel, ali je najavu pokvario vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis izjavom da Napolitanci možda neće igrati u najjačem sastavu.

"Neki bitni igrači bi mogli da presjede na klupi, jer je brzo meč sa Interom, a on je veoma važan", rekao je De Laurentis.

Ko zna - možda je to i neka vrsta igre.

"Znam da je Gvardiola nahvalio naš tim. Nadam se samo da sve to neće uspavati igrače Napolija", dodao je De Laurentis.

Siti nakon dva kola ima šest bodova i gol-razliku 6:0, dok je Napoli izgubio od Šahtjora u gostima i savladao Fejnord kod kuće.

"Igramo protiv najboljeg tima u Evropi u ovom trenutku", rekao je defanzivac Napolija Raul Albiol.

Pojedini engleski mediji su sinoć javili da je utakmica čak i pod znakom pitanja zbog uragana Ofelija, koji je već stigao od Irske.

Real protiv Totenhema, Zidan oduševljen Kejnom

Nije samo Mančester u centru pažnje, odličan meč se očekuje i u Madridu gdje Real dočekuje Totenhem.

Gledajući tabelu poslije dva kola, Real i Sparsi su na korak od plasmana u osminu finala, jer imaju po šest bodova, a Borusija i APOEL nijedan.

"Na ovaj meč gledam kao na finale grupe. Ovo je sudar dva velika tima. Totenhem godinama napreduje, vidi se ruka trenera Maurisija Poketina", poručio je Zinedin Zidan.

O napadaču Totenhema Hariju Kejnu se priča kao o potencijalnom pojačanju Reala...

"Ne znam šta može da bude u budućnosti, ali on je sada lider Totenhema. Impresionirao me je više puta, kompletan je napadač i od njega na terenu ekipa dobija apsolutno sve", kazao je Francuz.

Nakon dva remija, prvi trijumf juri Liverpul koji gostuje Mariboru. Još jedan neuspjeh bi zakomplikovao stvari "redsima" u grupi.

"Kao i uvijek, želimo tri boda", rekao je Jirgen Klop.

U istoj grupi, očekuje se zanimljiv meč u Moskvi - Spartak dočekuje Sevilju.

Monako bez Jovetića, ali protiv Bešiktaša mora da juri tri boda

Monako je ispucao sve kredite - još jedan neuspjeh bio gotovo sigurno značio i korak bliže eliminaciji iz Lige šampiona.

Prošlogodišnji polufinalista je u prva dva kola osvojio bod (u Lajpcigu), a sada ga čeka duel protiv Bešiktaša na svom terenu.

U situaciji kada Turci imaju šest bodova, Porto 3, a Monako i Lajpcig po jedan, poraz je zabranjena riječ za ekipu Leonarda Žardima.

"Sada su nam tri boda neophodna", rekao je Žardim i dodao:

"Bilo je nekih rezultata koje nismo očekivali, ali moramo da budemo strpljivi, jer Monako ima novi tim", istakao je portugalski trener.

Stevan Jovetić je u prva dva meča u Ligi šampiona bio na klupi, a sada nije u konkurenciji zbog povrede butnog mišiča.

Parovi 3. kola

DANAS

GRUPA E

Maribor - Liverpul

Spartak M. - Sevilja

GRUPA F

Mančester siti - Napoli

Fejnord - Šahtjor

GRUPA G

Monako - Bešiktaš

Lajpcig - Porto

GRUPA H

Real M. - Totenhem

APOEL - Borusija D.

SRIJEDA

GRUPA A

Benfika - Mančester j.

CSKA M. - Bazel

GRUPA B

Bajern - Seltik

Anderleht - PSŽ

GRUPA C

Karabag - Atletiko M.

Čelsi - Roma

GRUPA D

Barselona - Olimpijakos

Juventus - Sporting

Duel Karabag - Atletiko počinje u 18 časova, a ostali mečevi u 20.45.

Bonus video: