Jedinstvo ima prvu meč loptu za elitu

Bjelopoljci će i matematički ovjeriti plasman u Telekom 1. CFL, tri kola prije kraja, ako u Bijelom Polju savladaju trećeplasiranu Mladost DG. Kom čeka Arsenal, Bokelj gost Grblju

9800 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Jedinstva, Foto: FK Jedinstvo
Fudbaleri Jedinstva, Foto: FK Jedinstvo

Mečevi 33. kola Druge crnogorske fudbalske lige igraju se sjutra, a Jedinstvo ima prvu meč loptu za elitu.

Izabranici Vuka Bogavca i matematički će ovjeriti plasman u Telekom 1. CFL, tri kola prije kraja, ako u Bijelom Polju savladaju trećeplasiranu Mladost DG.

Jedinstvo, koje četiri kola prije kraja ima 10 bodova više od Arsenala, može sjutra do elite i remijem, pa čak i porazom, pod uslovom da Tivćani ne pobijede Kom u gostima.

U svakom slučaju, samo je pitanje dana kada će Bjelopoljci proslaviti povratak u elitu nakon pet godina "izgnanstva" u Drugoj ligi. Prethodni put su bili u eliti u sezoni 2016/17, kada su na 33 meča osvojili svega 14 bodova i kao ubjedljivo posljednji na tabeli ispali u niži rang.

Ove sezone igraju najbolji fudbal u Drugoj ligi, osim dvocifrene prednosti imaju i bolji međusobni skor od Arsenala, pa su sasvim zasluženo na pragu elite.

Sjutrašnju, eventualnu promociju neće moći da proslave sa navijačima na stadionu, jer će zbog kazne FSCG (incidenti na derbiju sa Arsenalom) kapije Gradskog stadiona biti zatvorene.

Meč je, međutim, od velikog značaja za Mladost DG, koja je trećeplasirana, sa šest bodova više od Koma i Bokelja, pa pobjedom može da napravi veliki korak ka baražu.

Kom i Bokelj i dalje vjeruju da mogu do doigravanja, iako su četiri kola prije kraja od baraž zone udaljeni šest bodova.

Ekipa sa Zlatice dočekuje Arsenal, koji u posljednje vrijeme prelako ispušta bodove (tri poraza na posljednja četiri meča), dok Kotorani gostuju Grblju.

U 33. kolu sastaju se još Cetinje - Igalo (Trening kamp FSCG) i Berane - OFK Titograd.

Na dnu tabele je sve jasno, OFK Titograd je i matematički ispao u regiju, a već sjutra to može da se dogodi i pretposljednjem Cetinju, koje ima osam bodova manje od Grblja, najbliže ekipe iz sigurne zone.

Sve utakmice 33. kola počinju u 16.30 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: