Povratak Kremonezea poslije četvrt vijeka, Leće ponovo u eliti

Kremoneze je u posljednjem kolu sa 2:1 kao gost savladao Komo, što je poraz Monce kod Peruđe (1:0), bilo dovoljno za skok na drugu poziciju koja takođe direktno vodi u društvo najboljih sa 69 bodova

3022 pregleda 0 komentar(a)
Foto: U.S. Cremonese
Foto: U.S. Cremonese

Fudbaleri Lećea i Kremonezea izborili su nastup u prvoj italijanskoj ligi sljedeće sezone, Leće kao prvak, a Kremonese kao drugoplasirani u Seriji B.

Leće je u posljednjem, 38. kolu na svom terenu savladao posljednjeplasirani Pordenone s minimalnih 1:0 golom Slovenca Žana Majera u 46. minutu, a s ta tri boda je zadržao prvo mjesto sa 71 bodom.

Kremoneze je u posljednjem kolu sa 2:1 kao gost savladao Komo, što je poraz Monce kod Peruđe (1:0), bilo dovoljno za skok na drugu poziciju koja takođe direktno vodi u društvo najboljih sa 69 bodova.

Dvostruki strijelac za sastav iz Kremone bio je Di Karmine (28, 49. penal), dok je poraz domaćih ublažio Belemo. U Peruđi je snove Monce o direktnoj promociji ugasio Ferarini (85).

Leće se vraća u Seriju A nakon dvije godine, dok će Kremonese zaigrati u prvoj ligi po prvi put nakon sezone 1995/96., odnosno nakon 26 godina.

Monca, koja je u petak propustila priliku da osigura ulazak u Seriju A po prvi put u klupskoj istoriji, sada će morati na teži način da se bori za elitu, kroz kvalifikacije u kojima će još igrati i Piza, Breša, Askoli, Benevento i Frozinone.

Samo jedan od tih šest klubova će se pridružiti Lećeu i Kremonezeu.

Bonus video: