Bez počasnog špalira za titulu Realu, Katalonci će ispoštovati Betis

Ćavi je istakao da će Barselona počasnim gestom čestitati Betisu, Atletiko to neće uraditi pri predaji titule Realu

4355 pregleda 1 komentar(a)
Dobiće samo čestitku za odličan posao, Foto: Reuters
Dobiće samo čestitku za odličan posao, Foto: Reuters

Atletiko će sjutra u 21 sat u madridskom derbiju predati titulu novom prvaku Španije, Real Madridu. Ali bez počasti!

"Nećemo organizovati počasni koridor! To je gest napravljen za počast jednima dabi suparnik bio ponižen. Atletiko neće učestovati u toj sprdnji, kojom se zaboravljaju prave vrijednosti sporta a doprinose povećanju napetosti i neprijateljstva među navijačima", saopštio je Atletiko.

"Posljednjih godina bili smo u nekoliko sličnih situacija nakon osvajanja raznih trofeja, uključujući i dva naslova prvaka, a nekada je bilo te počasti, nekada ne od strane naših rivala. Mi od toga nismo pravili spektakl niti smo uticali na kontroverze kakve postoje psolejdnjih dana".

"Znati izgubiti jednako je važno kao i znati pobijediti. U Atletiku ne pokušavamo ništa nametati drugima. Očito drugačije razumijemo život", zaključuje se u saopštenju Atletika.

I Trener Dijego Simeone nije za počasti.

"Čestitati suparniku na odlično urađenom poslu - to da, ali ponižavati naše navijače nećemo".

Sa druge strane, Barselona će večeras organizovati počasni špalir igračima Betisa.

"Napravićemo koridor za Betis. To je znak poštovanja i sportskog duha. Betis to zaslužuje. Betis je osvojio Kup kralja, turnir na kojem smo učesvovali. Potrebno je učiti navijače poštovanju i sportskom duhu, razgovarali smo o tome u svlačionici, igrači su odlučili", kazao je trener Barse Ćavi.

"Svojevremeno sam bio u koridoru počasti Real Madridu. Protivnika morate poštovati a ostale me kontroveze ne zanimaju", zaklučio je Ćavi.

Bonus video: