Tužna vijest iz Holandije - fudbaler Džodi Lukoki preminuo u 30. godini, davao je golove i pod Goricom

O uzrocima smrti se još ne zna ništa

4329 pregleda 0 komentar(a)
Foto: https://twitter.com/Ludogorets1945
Foto: https://twitter.com/Ludogorets1945

Tužna vijest stiže iz Holandije - 29-godišnji Džodi Lukoki, nekadašnji fudbaler Ajaksa, Cvolea i Tventea, pronađen je mrtav. O uzrocima smrti se još ne zna ništa.

Lukoki je posljednji ugovor imao sa Tventeom. U klub iz Esnhedea je stigao prošlog ljeta, ali je odmah pokidao ligamente koljena i nije odigrao nijedan meč. Otpušten je u februaru, nakon što je zbog napada na svoju djevojku osuđen na osam sati društvenog rada i uslovno zatvorskom kaznom na dvije sedmice.

„Ovo je nevjerovatno. Bio je tako mlad, tužan sam. Užasno. Učestvujemo u bolu sa njegovom porodicom i prijateljima”, rekao je sportski direktor Tventea, Jan Strojer.

Lukoki je rođen u Kinšasi, a kao dijete je stigao u Holandiju. Prošao je školu Ajaksa, u čijem dresu je debitovao u januaru 2011. godine protiv Fejnorda, a nakon toga je igrao za Kambur i Zvole, da bi od 2015. do 2020. bio u Ludogorecu, za koji je na 158 utakmica upisao 30 golova i 23 asistencije.

Postigao je tri gola za bugarski tim protiv OFK Titograda (tadašnje Mladosti) u dva meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona 2016. godine - jedan u Razgradu (2:0), a dva u Podgorici (3:1).

Igrao je i za turski Malatjaspor, a za reprezentaciju DR Konga je odigrao tri meča.

Bonus video: