Bogavac: Jedinstvo može da bude hit i u Prvoj ligi

Bjelopoljci tri kola prije kraja Druge lige osigurali plasman u elitu, u kojoj nisu bili posljednjih pet godina

3096 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Jedinstvo
Foto: FK Jedinstvo

U Bijelom Polju će se naredne sezone gledati prvoligaški fudbal - Jedinstvo je slavilo u Drugoj ligi i tri kola prije kraja obezbijedilo naslov. Nakon pet godina stadion na “Nikoljcu” biće domaćin elitnom crnogorskom rangu, nadaju se ne samo kratkoročno.

Izabranici Vuka Bogavca su ispunili cilj i ne kriju zadovoljstvo.

- Srećni smo zbog ispunjenog cilja koji smo postavili još na prozivci 5. jula. Naravno, nismo očekivali da ćemo tako ubjedljivo doći do plasmana u Prvu ligu, ali nadali smo se da je to moguće makar kroz baraž. Ipak, ekipa je odlično radila, osvojila najviše bodova, postigla najviše, a primila najmanje golova. Pokazali smo da smo najbolja ekipa u ligi i tu nema spora - rekao je Bogavac.

Bogavac je prošlog ljeta preuzeo ekipu, vodio je tokom priprema, selektirao i u prvoj godini je uspio da Bijelo Polje vrati na prvoligašku mapu.

61 gol je postiglo Jedinstvo u 33 kola Druge lige. Ima najbolji napad u takmičenju, ali i najbolju odbranu sa svega 12 primljenih pogodaka

- Od starta smo igrali najbolje, sa izuzetkom početka proljećnjeg dijela kada nismo bili u krizi igre, ali jesmo rezultatskoj. Imali smo plus osam, a tokom zime smo derbi sa najvećim konkurentom Arsenalom dočekali sa svega tri boda više. Ali, pokazali smo da smo bolji. Primili smo u posljednjem napadu taj gol za remi u 28. kolu, a uticala je prinudna izmjena na pad koncentracije. No dobro, oni su potom krenuli u niz loših rezultata i olakšali nam posao. Ta atmosfera i 5.000 gledalaca na derbiju, što ove sezone nije viđeno ni u Prvoj ligi, pokazatelj su da Bijelo Polje zaslužuje da igra u najvećem rangu. Vidjećete, i odmah nakon isticanja kazne publici, 20. maja protiv Igala kakav spektakl znaju da prirede naši navijači. Protiv Igala planiraju proslavu titule u Drugoj ligi - istakao je Bogavac.

75 bodova je osvojila bjelopoljska ekipa u drugom rangu crnogorskog fudbala - nakon 33 runde ima 11 više od drugoplasiranog Arsenala

Iako je Jedinstvo najbolja ekipa u Drugoj ligi, Bogavac smatra da nije kadra da se ravnopravno bori u eliti.

- Ugovor mi ističe na kraju sezone, a kada se završi sješćemo i razgovarati. Bio ja trener ili ne, Jedinstvu je neophodno pet-šest pojačanja kako bi ispunio cilj da ostane u domaćoj eliti. Ima kostur iskusnih i sjajnih igrača na čelu sa najboljim strijelcem lige Žarkom Koraćem, neki od mladića su iskoristili šansu, mada su iskusniji i igrači sa prvoligaškim iskustvom iznijeli teret ove sezone. U posljednja tri kola šansu će dobiti brojni igrači koji su vrijedno radili i trenirali, ali zbog rezultatskog značaja sam povjerenje davao iskusnijima. I to će biti prilika da se vidi koliko se može računati za budućnost Jedinstva. I ulaganja moraju da budu veća, a klub ima navijačku bazu i može očekivati podršku od nekoliko hiljada gledalaca u svakoj utakmici na “Nikoljcu” - zaključio je Bogavac.

Bonus video: