Osmajićev leteći het-trik, Savić vodi Atletiko u LŠ

Nikšićanin blistao u pobjedi turske Bandirme, pa je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda

5297 pregleda 1 komentar(a)
Milutin Osmajić, Foto: Bandirma_sk/Twitter
Milutin Osmajić, Foto: Bandirma_sk/Twitter

Fudbaler Bandirme Milutin Osmajić obilježio je prethodni vikend kada je riječ o učinku crnogorskih internacionalaca.

Bandirma je u gostima savladala Balikesirspor (5:1), a Osmajić je za 15 minuta postigao het-trik. Mrežu je tresao u 41, 46. i 59. minutu, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 8,9. Nikšićanin je u nedjelju odigrao najbolji meč ove sezone - u januaru je iz Kadisa došao na pozajmicu u Bandirmu i na devet utakmica postigao šest pogodaka.

Bandirma je regularni dio turske Druge lige završila na trećem mjestu i igraće u plej-ofu za ulazak u Superligu.

Dobar meč je prethodnog vikenda odigrao i Adam Marušić. Lacio je u 36. kolu Serije A na “Olimpiku” savladao Sampdoriju 2:0, a crnogorski reprezentativac je bio na terenu 90 minuta. Sa saigračima je uspio da sačuva mrežu, pa ga je Sofascore ocijenio sa 7,3. Dva kola prije kraja Serije A Lacio se nalazi na 5. mjestu sa 59 bodova.

A Stefan Savić (7,2) bio je još jednom zapažen ove sezone. Atletiko je u nedjelju u 35. kolu La Lige u gradskom derbiju savladao Real (1:0), a Savić je na terenu proveo 90 minuta i uspio da zaustavi kombinovani napad “merengesa”.

Štoper “hrabrih sokola” je ove sezone jedan od najboljih igrača Atletika - odigrao je 30 utakmica u svim takmičenjima.

foto: Sofascore

Zahvaljujući pobjedi nad gradskim rivalom tim Dijega Simeonea je napravio krupan korak ka plasmanu u Ligi šampiona naredne sezone. Tri kola prije kraja “kolćonerosi” se nalaze na četvrtom mjestu na tabeli sa šest bodova više od Betisa.

Vukan Savićević (7) je u dobroj formi završio sezonu u turskoj Drugoj ligi, ali Samsunspor nije uspio da obezbijedi jedno od mjesta koje vodi u plej-of za Superligu. Crnogorski reprezentativac odigrao je 90 minuta u posljednjem kolu na gostovanju Bolusporu, ali nije mogao da spriječi još jedan poraz (2:1), drugi na posljednja četiri meča svoje ekipe.

Samsunspor je na posljednja četiri susreta upisao samo jedan trijumf, pa je ispao iz zone plej-ofa i šampionat završio na osmom mjestu sa četiri boda manje od Ejupspora koji je u zoni doigravanja.

Stefan Mugoša (6,7) je u 11. kolu južnokorejske K lige prekinuo golgeterski niz. Inčon je na domaćem terenu izgubio od Đonbuka (1:0), a naš reprezentativac je odigrao 90 minuta.

Prije ovog susreta Mugoša je na šest utakmica čak sedam puta bio strijelac. Ukupno je postigao osam golova i najzaslužniji je što Inčon ima 19 bodova i dijeli drugo mjesto sa Pohangom i Đeđuom. Lider je Ulsan sa sedam bodova više.

Bonus video: