Godina Tonalijevog uspona, Nketia tihi junak Arsenala

Mladi vezista s dva gola u Veroni otvorio Milanu put do Skudeta, napadač ključni igrač “tobdžija”

2293 pregleda 0 komentar(a)
Pred Tonalijem je velika karijera, Foto: AC Milan/Twitter
Pred Tonalijem je velika karijera, Foto: AC Milan/Twitter

Sandro Tonali je još u Breši najavio veliku karijeru, dolazak u Milan je bio iskorak koji je morao da napravi da bi pokazao koliko zaista može. Druga sezona u dresu “rosonera” je definitivno bila prelomna, još ako bude začinjena Skudetom - okarakterisaće se kao pun pogodak.

Tonali je u Veroni postigao dva gola u preokretu (3:1), pa se Milan pita pred posljednja dva kola u borbi za titulu. Ima dva boda više od Intera od kojeg je bolji u međusobnom skoru...

Mladost nosi i Arsenal - vjerovatno ka Ligi šampiona. “Tobdžije” su blizu, a u napadu razliku pravi Edi Nketia, dvostruki strijelac u trijumfu nad Lidsom.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ljoris (Totenhem) - djeluje da je Liverpul u subotu veče izgubio šanse u borbi za titulu. Francuz je uz pomoć fanatične odbrane nekako spriječio “redse” da pobijede.

ODBRANA

Dejvis (Totenhem) - pozicija lijevog štopera je pokrivena, Velšanin je kod Antonija Kontea odigrao nekoliko nevjerovatnih mečeva. Jedan od njih je bio u Liverpulu...

Krišito (Đenova) - kakav karakter ima bivši italijanski reprezentativac. Sedam dana nakon što je promašio penal protiv Sampdorije u sudijskoj nadoknadi, pogodio je sa 11 metara mrežu Juventusa. Uradio je to u 96. minutu za trijumf, pa “grifoni” vjeruju u opstanak.

SREDINA

Tonali (Milan) - ovo je godina “rosonera”, ovo je i sezona u kojoj je bivši fudbaler Breše stasao u ozbiljnog vezistu. Jednog od najboljih na Apeninima...

Karasko (Atletiko Madrid) - njegov pogodak iz penala je srušio Real, pa Atletiko ima situaciju pod kontrolom u trci za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Kaisedo (Brajton) - nestvaran vikend za Brajton. Deklasirao je Mančester junajted 4:0 i upisao najubjedljiviju pobjedu u istoriji kluba u Premijer ligi. Mladi Ekvadorac je načeo “crvene đavole”...,

Gros (Brajton) - ..., a iskusni Njemac bio strijelac u drugom poluvremenu za 3:0. Tada je bilo jasno da Junajted čeka debakl.

NAPAD

Leao (Milan) - dva bijega Portugalca odbrani Verone, na kraju prvog i početkom drugog poluvremena, otvorili su Milanu put do trijumfa. Leao je bio junak i protiv Fiorentine u prošlom kolu - vjerovatno je i ključni igrač Stefana Piolija ove sezone.

Nketia (Arsenal) - “tobdžije” nemaju napadača koji je garancija 15 ili 20 golova u sezoni, ali 22-godišnji fudbaler je sa četiri pogotka u 20 dana sam donio šest bodova Arsenalu - prvo protiv Čelsija, onda i u duelu sa Lidsom.

Sterling (Mančester siti) - bio je prebrz za “gabaritnu” odbranu Njukasla - to je iskoristio dva puta. Upisao se 50. i 51. put na “Etihadu”, bolji je samo Serhio Aguero (106).

Enkunku (Lajpcig) - ubjedljivo najjača karika njemačke ekipe u sezoni. Francuz nije odveo Lajpcig u finale Lige Evrope, ali je na dobrom putu da mu čekira vizu za Ligu šampiona naredne sezone.

Bonus video: