Džerard nije ugasio nade svom Liverpulu: "Redsi" obavili zadatak protiv Aston Vile

Liverpul slavio u Birmingemu, Siti u srijedu sa Volvsima

5930 pregleda 0 komentar(a)
Mane pogađa za 2:1, Foto: Reuters
Mane pogađa za 2:1, Foto: Reuters

Stiven Džerard nije ugasio šampionske nade voljenog kluba - Liverpul je slavio protiv Aston Vile u gostima 2:1 i izjednačio se na vrhu Premijer lige sa Mančester sitijem, koji u srijedu gostuje Vulverhemptonu.

Legendarni kapiten "redsa", koji je sada trener Vile, juče je bio pod baražnom vatrom novinara s obzirom na situaciji u kojoj se nalazi Liverpul, više puta ponovio da će pokušati da spremi ekipu za pobjedu, što se vidjelo od starta - u trećem minutu Daglas Luis je iz dva pokušaja savladao Alisona.

Tri minuta kasnije je stiglo izjednačenje, nakon velike gužve i za Liverpul neobične akcije - Žoel Matip je ubacio loptu u mrežu.

U 30. minutu Jirgen Klop se više zabrinuo nego kada je njegov tim primio gol, jer je Fabinjo zbog povrede morao da izađe iz igre. Brazilac je važan igrač, a Liverpulu predstoje dva finala, još dva meča u Premijer ligi...

Vila je dugo čuvala 1:1 i prijetila da riješi šampionsku trku, da bi u 65. minutu Luis Dijas centrirao, a Sadio Mane sjajnim trzajem glavom pogodio za 1:2.

U finišu je Dani Ings, takođe bivši igrač Liverpula, mogao da šokira goste, ali je Alison bio spasilac pobjede...

Bonus video: