Ronaldo - godine su broj: 13 sezona zaredom sa 30 i više golova

Za Mančester junajted je postigao 24 gola (18 u Premijer ligi i šest u Ligi šampiona), šest je upisao u dresu Portugala

6611 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Kristijano Ronaldo ima biološku starost znatno ispod svojih pravih godina. Mogao bi da igra do 40. godine“, rekao je prošle godine jedan od najboljih španskih ljekara sportske medicine Pedro Luis Ripol za "Marku".

Ova sezona je pokazala da je nauka u pravu - Ronaldo već ima 37, ali godine ne osjeća.

CR7 je i 13. uzastopnu sezonu završio sa 30 ili više golova.

Za Mančester junajted je postigao 24 gola (18 u Premijer ligi i šest u Ligi šampiona), šest je upisao u dresu Portugala.

U Premijer ligi efikasniji su samo Son (19) i Salah (22).

"On je veliki profesionalac i ima nevjerovatan talenat. Nastaviće da postiže golove uprkos godinama. Svojom glađu za golocima može da nastavi da pomaže timu", priznaje Rafael Varan.

„Kristijano radi nevjerovatne stvaru za svoje godine. Postizati toliko golova u Premijer ligi je veliko dostignuće. Njegov način igre se promijenio... ali nastavlja da daje golove. Kada prestane da igra, biće tužan dan za fudbal", kaže Dimitar Berbatov, bivši igrač "đavola".

Samo je Džoni Henkoks (Vulverhempton, 1955-56) postigao 18 golova u engleskoj ligi sa 37 godina.

Kristijano je izjednačio skor u Premijer lige (18) iz posljednje sezone u Mančester junajtedu (2008/09) prije odlaska u Real.

Tada je imao 24 godina i bile su mu potrebne 33 utakmice, a sada samo 29.

Kristijano Ronaldo ima još jednu godinu ugovora, ali njegova budućnost u Mančester junajtedu nije zagarantovana dolaskom Erika ten Haga.

„Na kraju, i na Eriku i na Kristijanu je. Trebalo bi da razgovaramo između Erika, odbora i mene“, predložio je Ralf Rangnik.

"Ima još dana ugovora i važno je da zna šta želi".

Roj Kin, koji je igrao sa Kristijanom Ronaldom u svom prvom periodu u Mančester junajtedu, ima sasvim drugačije mišljenje:

„Znam da ima mnogo glasina, ali ne mogu da zamislim da Kristijano ne bude u timu sljedeće sezone osim ako se nešto drastično ne promijeni".

Bivši kapiten hvali Kristijanov doprinos:

"Ako pogledate golove koje postiže, vidite da je on stalna prijetnja. Svaki trener bi želio da radi sa njim. To je tako jednostavno."

I Rio Ferdinand, takođe, smatra da CR7 mora da ostane.

"Svaki trener bi trebalo da sjedne i razgovara sa svojim najuticajnijim igračem. Da mu kaže: 'Ovo je ono što želim od tebe. Ne možeš više da daješ 50-60 golova po sezoni'. Sa godinama, svi igrači padaju. Kristijano nije glup i on to zna, ali se dobro nosi", rekao je Ferdinand.

Bonus video: