Inter osvojio Kup Italije, Juve prvi put poslije 2011. godine završava sezonu bez trofeja

Inter slavio 4:2 poslije produžetaka

6249 pregleda 2 komentar(a)
Perišić, Foto: Reuters
Perišić, Foto: Reuters

Fudbaleri Intera savladali su večeras Juventus 4:2 poslije produžetaka i osvojili Kup Italije, osmi put u istoriji. Poslije 90 minuta bilo je 2:2.

Ekipa Simonea Inzagija večeras je stigla do drugog trofeja ove sezone - prethodno je, 12. januara, u Superkupu Italije aktuelni šampion takođe bio bolji od Juventusa. Inter i Juve su ove sezone odigrali četiri meča, jedan je završen neriješeno, a tri puta su slavili "neroazuri". To je prvi put u istoriji da je Inter tri puta tokom jedne sezone bio bolji od Juventusa.

Juve prvi put poslije 2011. godine sezonu završava bez makar jednog osvojenog trofeja.

"Neroazuri" su poveli već poslije sedam minuta igre na "Olimpiku" - Barela je na lijevoj strani primio loptu, lako se oslobodio Kvadrada, a onda preciznim udarcem matirao Perina.

Nakon postignutog gola Inter je pokušao da uspori igru, pa je Juve preuzeo inicijativu i imao odlične šanse - prvo preko Vlahovića, kada je sjajno reagovao Handanović, a onda i preko Bernardeskija i Dibale sredinom prvog poluvremena.

Početak drugog poluvremena bio je furiozan. Već u 50 minutu Aleks Sandro je izjednačio, a dva minuta kasnije gol za preokret postigao Vlahović.

Juventus je bio blizu da osvoji trofej, ali je u 80. minutu dosuđen penal za Inter. Bonući je oborio Lautara, a Čalhanoglu pogodio sa 11 metara.

Ušlo se u produžetke, a do 98. minuta bilo je prilično mirno. Tada je De Liht napravio veliku grešku, u šesnaestercu oborio De Fraja, a arbitar dosudio penal za Inter. Odgovornost je preuzeo Ivan Perišić, koji je preokrenuo, a četiri minuta kasnije postigao još jedan gol i postavio konačan rezultat.

Do kraja meča došlo je do čarki van terena, pa je trener Juventusa, Alegri, isključen.

Inter je večeras osvojio Kup Italije prvi put poslije 2011. godine. Iste godine Juve je posljednji put završio sezonu bez osvojenog trofeja.

A Skudeto je te 2011. osvojio Milan.

Bonus video: