Ispraćaj legende: Ulica u Beogradu nosiće ime po Ivici Osimu

Region ispraća čuvenog Švabu, legendarnog fudbalera Željezničara i jednog od najvećih trenera ovih prostora

4133 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

U Sarajevu će danas biti sahranjen Ivica Osim, kultna figura jugoslovenskog fudbala, posljednji selektor jugoslovenskog tima.

Region ispraća čuvenog Švabu, legendarnog fudbalera Željezničara i jednog od najvećih trenera ovih prostora.

Jedna ulica u Beogradu trebalo bi da dobije ime po njemu, otkrio je u Dragan Stojković, jedan od Osimovih "đaka", a sada selektor Srbije.

Osim je bio uspješan trener Partizana

"Uoči puta za Sarajevo, imao sam razgovor sa čelnim ljudima grada Beograda i gotovo je izvjesno da će jedna od ulica u našoj prijestonici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu. On je to apsolutno zaslužio i mnogo mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čovjeku i fantastičnom fudbalskom stručnjaku odužiti na adekvatan način. Samo da budemo strpljivi, poznato je da mora da prođe tri godine od smrti da bi se ušlo u proceduru oko imena ulice”, rekao je Stojković.

"Osim je bio kosmopolita, lijepo se osećao i u Zagrebu i u Beogradu i u Skoplju… Ljubljani, Titogradu, Novom Sadu, Prištini… I svuda su ga voljeli. Ukratko rečeno, bio je Jugosloven. Doći u Sarajevo i odati mu posljednju poštu, najmanje je što možemo da učinimo za jednog takvog čovjeka otvorenog srca. Švabo je to zaslužio svojom pojavom, likom i djelom”, kazao je Stojković.

Bonus video: