Keln popustio u Štutgartu, Jovetić sa Hertom u baražu za ostanak

Herti je u dramatačnom poslednjem kolu direktan opstanak izmakao u nadoknadi uatkmice u Štutgartu, ali će klub iz Berlina u baražu biti jači za oporavljenog Jovetića

9123 pregleda 0 komentar(a)
Igrači Herte proći će kroz pakao baraža za ostanak u Bundesligi, Foto: Vijesti/Twitter/HerthaBSC
Igrači Herte proći će kroz pakao baraža za ostanak u Bundesligi, Foto: Vijesti/Twitter/HerthaBSC

Iako je do 84. minta držala sve pod kontrolm, Herta će morati u baraž za ostanak u Bundesligi. U posljednjem kolu preokretom je izgubila u Dortmundu, dok je Štutgart pogotkom Enda u drugom mnutu nadoknade savladao Keln i zbog bolje gol tazlike ostaje u Bundesligi.

Herta je povela golom Belfodila sa penala u 18. minutu, i faula Zagadua,kojeg je nakon VAR-a potvrdio sudija. Klub iz Berlina tada je bio u sjajno poziciji, pošto je konkurent za mjesto u baražu za razigravanja, Štutgart, bio na 1:1 protiv Kelna.

Herta je vodila ali uzbuđenje time nije nedostajalo, ni strepnje za ekipu Stevana Jovetića, koji se nakon duže pauze zbog povrede našao na klupi za rezerve.

Dortmund je izjednačio sa penala, koji je zbog igranja rukom Platenharda dosuđen u 66. muinutu. A potom je domaćin i preokrenuo, i to nakon prvog kontakta sa loptom rezerviste Jusufe Mukoka u 84. minutu.

Jovetić je ušao u 88. minutu, ali nije uspio da spriječi poraz. Herta je zavisila od Kelna! "Jarčevi" su posustali u drugom minutu nadoknade

Bajern je ranije proslavio jubilarnu, 10. uzastopnu Salataru i prvi je klub iz liga petice kojem je to uspjelo. Juventus se zaustavio na devet Skudeta zaredom. Danas je4 remizirao u Volfsburgu (2:2), a Levandovski je postigao 35. gol.

U Ligi šampina igraće Dortmund, Bajer i Lajpcig, Lajpcig je remizirao u Bilefeldu (1:1), Bajer je u sedmom minutu nadokande dobio Frajburg sa 2:1.

Grojter Firt se nakon samo sezone vraća u "cvajtu", a u niži rang direktno će i Arminija.

U Bundesligu se vratio Šalke, sjutrašnje psoljednje kolo Cvajte odlučiće ko će direktno, a ko u baraž u konkurenciji Verdera, Hamburgera i Darmštata.

Verderu je na "Vezeru" dovoljan bod protiv Regensburga.

Fudbal u Njemačkoj na pauzi će od 21. maja, kada za pehar u Kupu Njemačke igraju Frajburg i Lajpcig.

Bonus video: