Gvardiola: Protiv tima kakav je Liverpul za titulu se boriš do posljednjeg daha

Šampion bi mogao da odbrani tron, ako "redsi" izgube u utorak, u suprotnom u posljednjem kolu protiv Aston Vile na Etihadu igraju za naslov

5830 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pep Gvardiola je svjestan da je titula blizu, nakon današnjeg dramatičnog remija sa Vest Hemom u gostima (2:2), u kome je njegov tim gubio 2:0 na poluvremenu, a imao penal za pobjedu.

Siti ima četiri boda više od Liverpula, koji u utorak igra u Sautemptonu.

Šampion bi mogao da odbrani tron, ako "redsi" izgube u tom meču, u suprotnom u posljednjem kolu protiv Aston Vile na Etihadu igraju za naslov.

"Rekao sam igračima poslije utakmice da ne možemo očekivati drugačije nego da u posljednjem kolu igramo za titulu, jer se borimo protiv jednog od najsavršenijih timova koje sam vidio u životu“, rekao je Gvardiola.

„Protiv ovog Liverpula ne možete da osvojite ligu mjesec ranije, ili dva ili tri meča prije kraja. Moramo da se borimo do posljednjeg minuta. Oni su se borili, mi se borimo i velika je privilegija to što kontrolišemo trku i igramo kod kuće. Mislim da je fer da posljednjeg dana odlučimo ko je najbolji, jer su oba tima nestvarno dobra", naglasio je trener Sitija.

Gvardiola je uvjeren da će posljednji dan biti spektakl...

"Uvjeravam vas da će za sedam dana navijači biti tako glasni, a da ćemo im mi dati naše živote u tih 95 minuta. Privilegija je ako osvojimo titulu u posljednjem kolu pred našim ljudima", kazao je Gvardiola.

Bonus video: