Ikardi het-trikom srušio Milan

„Nerazuri” su u 219. Derbiju dela Madonina savladali gradskog rivala sa 3:2
2 komentar(a)
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2017. 20:52h

Milan je pao na 10. mjesto na tabeli, Vinćencu Monteli se drma klupa, a Inter je tik iza lidera Napolija pred međusobni obračun na „San Paolu”.

„Nerazuri” su u 219. Derbiju dela Madonina savladali gradskog rivala sa 3:2, zahvaljujući sjajnom kapitenu Mauru Ikardiju, koji je dao sva tri gola.

„Rosoneri” imaju za čim da žale - prikazali su više, zaslužili makar bod, ali su ostali bez ijednog, jer nisu imali napadača Ikardijeve klase da koristi brojne šanse.

Antonio Kandreva je u 13. minutu pogodio prečku, a u 28. savršeno asistirao Ikardiju, koji je na sebi svojstven način zatresao mrežu Đanluiđija Donarume.

Milan je nakon toga dominirao, a do zasluženog izjednačenja je stigao preko Susa u 56. minutu.

„Rosoneri” su tada pokušali da preokrenu, ali je stigla kazna - Ikardi je u 63. minutu oduzeo loptu Lukasu Bigliji, a onda utrčao u šesnaesterac, gdje je sjajno otvorio nogu nakon ubacivanja Ivana Perišića i pogodio za 2:1.

Montela je bacio sve karte na napad, defanzivca Alesija Romanjolija zamijenio ofanzivnim vezistom Manuelom Lokatelijem, što mu se isplatilo u 81. minutu, kada je Đakomo Bonaventura sa druge stative šutirao, a Samir Handanović imao nesreću da nakon odbrane unese loptu u gol.

Rikardo Rodriges je u 88. minutu sjajno blokirao šut Edera, ali je odmah nakon kornera napravio neopisivu grešku, jer je oborio Danila D'Ambrozija, iako bek Intera nikako nije mogao da dođe do lopte.

Paolo Taljavento je pokazao na bijelu tačku, a Ikardi sigurno realizovao jedanaesterac u 90. minutu za veliki trijumf.

Bonus video: