Bura u Francuskoj: Gej odbio da nosi dres sa duginim bojama?

Zanimljivo je da je Gej i prošle godine izostao iz tima u istoj sedmici. Od 2019. godine na Međunarodni dan homofobije, bifobije i transfobije sve ekipe u Francuskoj nose dresove u duginim bojama u znak podrške toj populaciji

4998 pregleda 8 komentar(a)
Presnel Kimpembe i Idrisa Gej, Foto: REUTERS/Christian Hartmann
Presnel Kimpembe i Idrisa Gej, Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Fudbaler Pari Sen Žermena Idrisa Gej našao se u centru pažnje francuskih medija zbog pogrešnog razloga - homofobije.

Naime, zaključeno je da je Senegalac namjerno izbjegao da igra protiv Monpeljea, samo da ne bi nosio dres sa brojem u duginim bojama.

„Izostavio sam ga iz tima iz privatnih razloga. Nije u pitanju nikakva povreda”, rekao je Maurisio Poketino, trener PSŽ-a.

Zanimljivo je da je Gej i prošle godine izostao iz tima u istoj sedmici. Od 2019. godine na Međunarodni dan homofobije, bifobije i transfobije sve ekipe u Francuskoj nose dresove u duginim bojama u znak podrške toj populaciji.

Gej je odbacio ove spekulacije i istakao da njegov izostanak nema nikakve veze sa nepružanjem podrške LGBT populaciji.

„Idrisa Gej je odličan fudbaler, ali religija nije dio sporta. Svi igrači su učestvovali u inicijativi dresova sa duginim bojama, sem njega. Trebalo bi da bude sankcionisan. Gejeve odsustvo pokazuje da klub i Liga 1 dozvoljavaju da se homofobija dešava”, rekao je za RMC sport Erik Erasus, predsjednik LGBT+ Sportskog saveza Francuske.

Bonus video: