Kad Đurđević pogodi - Sporting pobjeđuje

Uroš Đurđević je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda. Osim njega golove su postizali Luka Đorđević, Andrija Vukčević i Milutin Osmajić

4418 pregleda 3 komentar(a)
Đurđević, Foto: Juan Llavio/realsporting.com
Đurđević, Foto: Juan Llavio/realsporting.com

Napadači Sportinga iz Hihona, odnosno Vejlea Uroš Đurđević i Luka Đorđević obilježili su prethodni vikend kada je riječ o učinku crnogorskih fudbalskih internacionalaca - postigli su po gol, pa ih je sajt Sofascore ocijenio sa 7,5.

Hihon je na krilima Đurđevića u 40. kolu savladao Đironu (2:1) i upisao prvu pobjedu nakon skoro dva mjeseca. Đuka je minut prije kraja prvog poluvremena postigao gol i postavio konačan rezultat.

Interesantno, Đurđević nije bio strijelac upravo od prethodne pobjede (4:1) nad Kartahenom. Ove sezone je na 35 utakmica u Segundi postigao 14 golova, a ima i još pet asistencija.

Do kraja sezone ostale su još dvije utakmice, a Hihon je ovom pobjedom pobjegao od zone ispadanja - ekipa se nalazi na 17. mjestu sa pet bodova više od B tima Real Sosijedada koji je u opasnoj zoni.

Prethodnog vikenda strijelac je bio i Luka Đorđević, ali je Vejle poražen od Nordsjelanda (2:1) u 31. kolu danske Superlige. Budvanin je u 44. minutu postigao gol i ublažio poraz svoje ekipe.

Vejle je na pragu ispadanja iz lige - nalazi se na pretposljednjem, 11. mjestu, sa tri boda manje od Arhusa, a u sljedećem, posljednjem kolu, dočekuje Odense.

Đorđević je na 19 utakmica ove sezone u Superligi postigao četiri pogotka, a ima i jednu asistenciju.

foto: Sofascore

I Andrija Vukčević (7,3) je prethodnog vikenda bio strijelac. On je u remiju Rijeke na gostovanju Slavenu (2:2) u igru ušao u 64. minutu, a 15 minuta kasnije je postigao gol, prvi ove sezone. U HNL-u je odigrao 33 utakmice, a ima i četiri asistencije.

Do kraja hrvatskog šampionata ostalo je još jedno kolo, a Rijeka će u posljednjoj rundi ugostiti ekipu Dragovoljca. Šampion Hrvatske iz 2017. godine sezonu završava na četvrtom mjestu, iza Dinama, Hajduka i Osijeka, pa će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Identičnu ocjenu (7,3) kao Vukčević dobio je i fudbaler poljskog Zaglebja Saša Balić. Lijevi bek je protiv Rakova odigrao 90 minuta, a Zaglebje je pobijedilo (1:0) i riješilo šampionsku trku. Rakov se do ovog kola borio za titulu sa Lehom, uoči utakmice protiv Zaglebja bio na dva boda zaostatka, ali je za vikend ta razlika uvećana na nedostižnih pet bodova, budući da do kraja sezone ima još jedna utakmica.

Sa druge strane, Zaglebje je u finišu sezone izborilo opstanak - ekipa je u drugom dijelu bila u donjem dijelu tabele, ali je sa dvije vezane pobjede uspjela da se udalji od opasne zone i mirno dočeka posljednje kolo.

Na petom mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda je fudbaler Bandirme Milutin Osmajić (7). Nikšićanin je u 56. minutu utakmice protiv Burse postigao gol i doveo ekipu u vođstvo (3:2). Do kraja meča Bandirma je postigla još jedan gol i pobijedila 4:2.

Do kraja turske Druge lige ostao je još jedan meč, a Bandirma se nalazi na trećem mjestu. Ekipa će igrati u plej-ofu za Superligu, ali će poslije posljednjih 90 minuta biti poznato da li će u plej-of ući sa treće, četvrte ili pete pozicije.

Bonus video: